Забранява се снимането на лични карти, освен в банки и

...
Забранява се снимането на лични карти, освен в банки и
Коментари Харесай

Забранява се снимането на лични карти, освен в банки и при нотариуси

Забранява се снимането на персонални карти, с изключение на в банки и при нотариуси. Това плануват промени за по-голяма отбрана на потребителя, оповестява bTV.

Копия от персоналната ви карта към този момент могат да вършат единствено банки и нотариуси. Същото важи и за разпределяне на заем или лизинг, само че тогава на ксерокопието от персоналния документ би трябвало да се напише правното съображение, за което се дава сниманата персонална карта.

Хотелите и всички икономически организации, които имат отговорности да събират данните на своите клиенти по Закона за Министерство на вътрешните работи, ще би трябвало да ги преписват без да снимат документа за идентичност.

„ Ако въпреки всичко в миналото някой, дори и с правно съображение, желае да копира някои от вашите документи за идентичност, значимо е лицето върху това копие да напише – Давам единодушието си във връзка и с потреблението само за еди-коя си цел, която е правно обоснована”, съобщи проф. Веселин Целков.

Според специалиста Станислав Атанасов възбраната за снимане на персонални карти не оказва помощ за отбраната ни от злоупотреби.

" Един по-способен човек с стратегия за обработка на изображение може да направи съвършено копие на персоналната карта, употребявайки фотоси, които са налични в обществените мрежи и употребявайки информацията, която е записана на листчета”.

Промените в закона плануват възбрана да се получава административна услуга единствено с ЕГН, както стана ясно от следствие на bTV за генератора на ЕГН, с който може да се стигне до персоналните данни даже на хора в ръководството.

До момента единният цивилен номер е единствен идентификатор единствено в уеб страницата на Национална агенция за приходите за инспекция на здравноосигурителния статус.

Ако има промени, които да постановат въвеждането на втори предел за достъп до данните, от приходната организация дават обещание да се съобразят.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР