Забранен е строежа на рибовъдна ферма, защото ще пречи на

...
Забранен е строежа на рибовъдна ферма, защото ще пречи на
Коментари Харесай

Забранен е строежа на рибовъдна ферма, защото ще пречи на местните … русалки

Забранен е градежа на рибовъдна плантация, тъй като ще пречи на локалните … русалки … Плановете за създаване на огромна рибовъдна плантация в Шотландия се провалят, откакто деятели стартират акция против това, твърдейки, че фермата ще пречи на локалните русалки (Zona666.com). Според данните, отхвърлено е заявката за създаване на плантация за сьомга в 12 огромни оградени зони, край крайбрежията на остров Скай. Факт е, че остров Скай в Шотландия от антични времена (поне хилядолетие) се смята за населяван от разнообразни вълшебен същества, в това число феи, елфи и русалки, наричани на локалния език с думата „ ашрай “ (ashrai). Тези се назовават ​​още водни феи и най-често се разказват като човешки същества с невисок растеж (от 60 до 120 см) и с доста гъвкаво тяло.



Една от най-известните митове за ашраи споделя за шотландски риболовец, който в мрежата си, дружно с рибата хванал нимфа. Русалката почнала да приказва на чужд език, евентуално го молела да я пусне, само че когато рибарят се опитал да я вдигне с ръце, той мощно се опарил, тъй като кожата й като че ли горяла. Четете още: Някои неизяснени и противоречиви въпроси в криптозоологията В опит да изстуди кожата на русалката, рибарят я покрил с мокри водорасли, само че това не помогнало. Междувременно, тя почнала да отслабва, а молещият й глас ставал все по-тих и по-тих. Когато рибарят доплувал до брега и изискал да покаже ашрая на другите хора, той не намерил нищо в лодката, с изключение на дребна локва вода. Оказало се, че ашраят въобще не понасяла слънчевата светлина. Групата, която се опълчва на построяването на рибното стопанство, се назовава Friends of the Eilean Fhlodaigearraidh Faeries, частично гелско, частично британско наименование.



Според деятелите, ашраите живеят стотици години и един път на век, те би трябвало да се повдигнат на повърхността на водата в лунна нощ, с цел да се насладят на лунната светлина. Това им оказва помощ да порастват. Но, многочислените телени кафези безусловно слагат русалки в плен. Изобилието от риба би привлякло ашраите денем и те ще умрат от слънчевата светлина. Федерацията на шотландските риболовци също се опълчва на построяването на фермата. Те се тормозят от вероятността да изгубят работата си, заради развъждането на многочислена риба в тази плантация.



На остров Скай може да се срещне обилие от антични “вълшебни ” каменни структури, като тези каменни кръгове, които се назовават ​​Кръгът на феите.
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР