Забраната за строителство във варненската местност Свети Никола частично да

...
Забраната за строителство във варненската местност Свети Никола частично да
Коментари Харесай

Община Варна ще поиска от МРРБ да се отмени частично забрана за строителство в м. Св. Никола


Забраната за строителство във варненската околност Свети Никола отчасти да бъде анулирана. Това ще изиска Община Варна от Министерството на районното развиване и благоустройството, наложило ветото през 1997 година поради свлачищни процеси.

Съветниците по комисията по архитектура към Общински съвет-Варна дадоха единодушието си да се изиска анулация на възбраната, само че единствено за избрани парцели, в които има осъществени укрепителни действия и построена канализация. Анализите, отразени в геодезическата и геотехническата експертиза, потвърждават позитивен резултат от изпълнените мероприятия. Направената канализация в региона и достатъчният потенциал за включване в нея също е претекст за частична анулация на възбраната, стана ясно на днешното съвещание.

За останалата територия администрацията ще упорства ветото до остане до реализацията на „ трайни водопонизителни и осушителни мероприятия, както и битова канализационна мрежа “.

Единствено министърът на районното развиване може да отстрани строителната възбрана. Но защото самодейността за нейното налагане е била на Община Варна, е належащо още веднъж по предложение на локалната власт да се подхващат дейности за анулацията й.

На днешното съвещание съветниците позволиха изработването на нов Подробен организационен проект /ПУП/ - Парцеларен проект /ПП/ за създаване на канализационна мрежа и довеждащ канализационен колектор от с. Каменар. Преди две години Общински съвет-Варна одобри ПУП-ПП за обекта, само че след това се откри, че по утвърденото трасе са зародили срутища и ерозионни пропадания, което постанова неговото изместване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР