Забраната за бране на трюфели и билки е отменена. Това

...
Забраната за бране на трюфели и билки е отменена. Това
Коментари Харесай

Забраната за бране на трюфели и билки е отменена

Забраната за бране на трюфели и билки е анулирана. Това заяви министърът на земеделието Румен Порожанов на среща с управлението на Съюз на ловците и рибарите в България, представен от пресцентъра си.

Тя беше наложена от няколко Регионални дирекции по горите и обяснена с ограниченията против африканската чума по свинете.

По-рано през днешния ден към 500 събирачи на трюфели стачкуваха в Русе против тримесечната възбрана, която съгласно тях ги слага при неравни условия по отношение на посещаващите горите с друга цел - бране на билки, сеч, лов, пчеларство.

Съюзът на ловците поддържа възбраната за лов на прасета, която министърът наложи през днешния ден откакто през вчерашния ден влезе в действие скоростна смяна в закона, която трябваше да го позволи. Мотивът на законодателя беше превантивният отстрел на диви прасета, които могат да станат преносител на болестта от Румъния. Според ловците обаче ловуването през лятото основава заплаха от произшествия и заплашва някои други типове дивеч, които сега отглеждат дребните си.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Чумата по животните (44)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР