Заболеваемостта от грип в страната расте. Това отчитат от Националния

...
Заболеваемостта от грип в страната расте. Това отчитат от Националния
Коментари Харесай

Ръст от 30 на сто в новите случаи от грип за една седмица

Заболеваемостта от грип в страната пораства. Това регистрират от Националния център по заразни и паразитни заболявания. Грипът е от е така наречен вид " Камбоджа ".

Спрямо седмица по-рано растежът на новите случаи е от 30 на 100. В Благоевград заболеваемостта за две седмици е повишена 10 пъти. Там към този момент има грипна зараза.
68 на 10 хиляди души е била междинната заболеваемостта за една седмица, през идната се е качила на 88 на 10 хиляди души, регистрира директорката на НЦЗПБ проф. Ива Христова пред Нова нюз.
В Силистра стойностите приближават до оповестяване на зараза.

Увеличение на случаите с 50 на 100 има в Бургас, Варна, Пазарджик, Добрич, Плевен, Русе, Шумен.

Ако се резервира тази наклонност, е допустимо да седмица-две да се покачат и там праговите стойности, уточни проф. Христова.

Вариантът " Камбоджа " протича по-тежко, с по-голям брой хоспитализации.

" При нас изпратените проби са главно на приети в болница пациенти и то най-вече деца от 5 до 14 година, както и на възрастни над 65 година Грипът е съществено заболяване, може да протича с затруднения ", изясни още проф. Христова.

Тя напомни признаците на болестта, които са близки до някои от тези на Коронавирус - бързо повишаване на температура, болки в гърлото, обща изнемощялост, болки в мускулите.

Противогрипните ваксини обгръщат и разновидността " Камбоджа ", сподели още проф. Христова.

От предходната седмица спадът в случаите на Коронавирус е спрял. От през днешния ден така наречен зелен документ отпада напълно.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР