Зъболекари настояват за още поне 20 млн. лв. в бюджета

...
Зъболекари настояват за още поне 20 млн. лв. в бюджета
Коментари Харесай

Зъболекари настояват за допълнителни 20 млн. лв. в бюджета за дентална помощ

Зъболекари упорстват за още най-малко 20 млн. лева в бюджета за дентална помощ. По думите им бюджетът се води повишен, само че това е единствено видимо.

„ Бюджетът е една тематика, която би трябвало да обсъждаме, до момента в който се одобри този бюджет от Народно събрание. Колкото и да е социална НЗОК, се оказва, че нейният бюджет би трябвало да бъде доказан от Народно събрание “, това сподели Николай Шарков от зъболекарския съюз, във връзка отхвърли на НЗОК да обезпечи безвъзмездни протези за пациенти.

Той посочи още, че бюджетът за дентална помощ за 2022 година е избран на 239 милиона лв..

„ Те споделят, че бюджетът за дентална помощ е повишен, само че излиза, че не е по този начин, тъй като през 2021 година потреблението на дентални услуги е 229 милиона, а не 215 милиона. Когато стъпите на основата на 229 милиона, ще видите, че бюджетът за дентална помощ е повишен с 4,5%, а не с 30%, както настояват. Хората, които ръководят тази страна, считат, че денталната помощ е придатък от наложителното здравно обезпечаване, а денталната помощ икономисва доста общи болести. Ние спестяваме на сътрудниците лекари огромна част от тяхната активност “, сподели Шарков

От съюза на зъболекарите показаха, че даже да се плануват средства за възнаграждение на зъбните протези, заплащането не може да бъде осъществено от НЗОК. Те желаеха незабавна реакция от страна на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР