Зъболекар от Англия загуби за една година правото да упражнява

...
Зъболекар от Англия загуби за една година правото да упражнява
Коментари Харесай

Отнеха правата на зъболекар, убил своя пациентка, след като ѝ извадил десет зъба

Зъболекар от Англия загуби за една година правото да упражнява специалността си, откакто негова пациентка е издъхнала по негова виновност, пише novini.bg.

Тушар Пател е лекувал дамата, която е страдала от пародонтит през лятото на 2017 година, когато е извадил 10 от горните ѝ зъби. Преди това дамата е приемала лекарство за съсирване на кръвта, защото е имала здравословен проблем. Това, което не е сторил Пател, е да предизвести пациентката си за вероятни усложения и за щедро кървене през идващите часове, а в композиция с въпросното лекарство, което е взимала, би могло да се стигне и до смъртен случай.

``
реклама

Така няколко часа след визитата си при зъболекаря дамата колабира в дома си след щедро кървене от устата. Въпреки напъните на лекарите тя издъхва по-късно в болничното заведение.

Аутопсията открива, че повода за гибелта е изобилен кръвоизлив от мястото, където са били извадени зъбите в композиция със страничния резултат на одобряваното от дамата лекарство.

От Сдружението на зъболекарите считат, че Пател е подходил повърхностно към здравето на своята пациентка, като даже не е положил оптимални грижи за нея след интервенцията, въпреки да е бил в сектора от 30 години, осведоми ``The Telegraph``.

Самият Пател е декларирал, че приема решението от тази седмица за лишаване на лекарските му права за една година и разгласи, че съжалява за случая.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html

--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР