Заблуден пощенски гълъб беше открит в САЩ на хиляди километри

...
Заблуден пощенски гълъб беше открит в САЩ на хиляди километри
Коментари Харесай

Пощенски гълъб от Англия открит на над 6 400 км в Алабама

Заблуден пощенски гълъб беше открит в Съединени американски щати на хиляди километри от вкъщи си, откакто се изгубил на път за Тайнсайд в Англия.

Гълъбът Боб отлетял от остров Гърнзи преди три седмици по маршрут с дължина 644 км до Гейтсхед, като пътуването трябвало да отнеме към 10 часа.

Вместо да полети към дома в Тайнсайд, четиригодишният гълъб обаче бил открит на над 6 400 км, в дома на комплициран гражданин на американския щат Алабама.

Неговият притежател Алън Тод счита, че Боб направил неправилен завой и кацнал на транспортен съд, който прекосявал Атлантическия океан.

За птицата, която се счита, че коства над 1 000 паунда (1 215 долара), сега се грижат в скотски подслон в Монровил, Алабама.

Служителите на приюта настояват, че макар че е измършавял, Боб "изглежда сносно " и е бил прегледан от ветеринарен доктор.

Тод, който е видял Боб посредством онлайн видеовръзка, възнамерява да пътува до Съединени американски щати, с цел да си го прибере, осведоми BBC.

"Няма по какъв начин да е прелетял цялото това разстояние, мисля, че е кацнал на някой транспортен съд, " споделя той.

"Те явно се грижат добре за него. Вчера, когато го видях, не изглеждаше в добра форма, само че единствено ден по-късно наподобява много по-добре. "
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР