Забит Магомедшарипов успя да постигне поредната си победа в клетката

...
Забит Магомедшарипов успя да постигне поредната си победа в клетката
Коментари Харесай

Магомедшарипов вече 6 победи няма загуба в октагона

Забит Магомедшарипов съумя да реализира следващата си победа в клетката на UFC. Той се би в основната борба на прелимите против Джереми Стивънс. В първия рунд Забит и Стивънс започнаха на мудни обороти и изчакваха да видят какво ще предложи другия. Джереми изчакваше момента да вкара мощния си десен удар, само че Забит успяваше да се измъкне и реши да играе на контра.

29x28 x3!@ZaBeast_MMA #UFC235 pic.twitter.com/651PD0cF5b
— UFC (@ufc) March 3, 2019
Два пъти той съумя да изрита в слабините Стивънс и борбата беше спирана за малко, като реферът предизвести Забит. Двамата си вкарваха мощни удари с крайници и рунда приключи с леко преимущество на Magomedsharipov. Във втория рунд Стивънс съумя да вкара мощния си десен удар в главата на Забит и леко го разклати. Магомедшарипов продължаваше да се движи и да вкарва удари от отдалеченост. Той съумя да смъкна цели 3 пъти Джереми в този рунд и опита да го събмитне, само че не съумя. За сметка на това обаче му вкара положителни удари на земята. В третия рунд Стивънс беше по-агресивния от двамата и не спираше да преследва Забит, който искаше борбата да се играе от отдалеченост и не позволяваше на Джереми да го приближи.

#UFC235 results: Zabit Magomedsharipov def. Jeremy Stephens via unanimous decision (29-28, 29-28, 29-28).

Zabit is now on a 13-fight win streak.pic.twitter.com/xA8eega6gy
— On: MMA (@OnMMA) March 3, 2019
В края на рунда двамата си размениха по няколко удари, като Забит съумя да го смъкна на земята, само че Джереми незабавно се изправи и му вкара удари. Забит опита удар с крайник със завъртане, само че не откри задачата и падна, а Стивънс опита да го удари, само че рунда завърши. След края на 3-те рунда реферите отсъдиха победа с единомислещо решение за Магомедшарипов - (29-28, 29-28, 29-28). Това несъмнено е една от най-трудните борби за Магомедшарипов в UFC. С тази победа той записа 5 следващи в UFC и серията му става 13 следващи победи в ММА. Забит няма загуба към този момент 6 години. Стивънс от своя страна навлиза в серия от 2 следващи загуби.

mma.bg
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР