Зъбен ремък, амортисьор, спирачен тръбопровод - има много неща, които

...
Зъбен ремък, амортисьор, спирачен тръбопровод - има много неща, които
Коментари Харесай

Подводни камъни при покупка на употребяван автомобил

Зъбен ремък, амортисьор, спирачен водопровод - има доста неща, които могат да се объркат в остаряла кола, без това да е незабавно явно. Когато купувате използван автомобил обаче, не трябва да се заслепявате от красивия му външен тип. Експертите споделят защо би трябвало да внимават купувачите. Според тези от застрахователя ARAG всеки, който желае да не бъде неприятно сюрпризиран след покупката, би трябвало да купува от дилър. За разлика от частните продавачи, търговецът е задължен да поеме отговорност за материални недостатъци за минимум дванадесет месеца в контракта за покупка.

През първата половина на годината тежестта на доказване на вредата е върху търговеца на дребно. В случай на претенция или връщане на транспортно средство, той би трябвало да потвърди, че вредите не са били там при предаването на транспортното средство. Освен това доста търговци оферират и други гаранции за покупката на използвани коли, които обаче също подвигат цената. По предписание частно продаваните транспортни средства втора употреба са по-евтини.

Ако е допустимо, би трябвало да тръгнете да си купувате кола при дневна светлина и изсъхнало време. Защото при добра светлина дефектите по каросерията и боята се виждат по-лесно, даже и от елементарния човек. Тогава могат да се видят разлики в цвета на боята, дали е бил употребена спрей багра за прикриване на развалени зони или наслойка.

Говорейки за ръждата - в случай че на пръв взор има петна от наслойка, можете да предположите, че и местата, които са мъчно забележими, също са наранени при използвания автомобил. И съвет за миризма от специалистите на ARAG - в случай че вътре в колата мирише на плесен или прозорците са запарени от вътрешната страна, това приказва че автомобилът е мокър от вътрешната страна и нормално това е индикация, че ръждата е увредила каросерията.

Докато използваната кола би трябвало да е измита, в случай че е допустимо, с цел да се разпознават по-добре повредите по боята, противоположното важи за двигателното поделение - в случай че е изключително чисто, това може да е индикация, че вероятни течове, да вземем за пример от двигателно масло, са били прикрити.

Това, което даже непрофесионалистите могат да виждат като индикация, че използваната кола може да е попадала в пътнотранспортно произшествие, са извънредно сложните или лесни за отваряне порти и люкове. Неравномерно износените гуми също загатват за неиправност в окачването и шасито, може би като разследване от акцидент.

Сервизната брошура би трябвало да е попълнена и истинска. В противоположен случай купувачът би трябвало да одобри, че транспортното средство не е обслужвано постоянно. Ако подобен документ липсва, се предлага нараснало внимание с частните продавачи и покупната цена може да бъде понижена даже и при дилърите.

Как автомобилът завива, дали резервира правата линия при придвижване, дали спирачките работят добре, по какъв начин се превключват предавките, дали моторът издава естествени шумове - всичко това може да се откри единствено при тест драйв. И това би трябвало да стане както през града, по този начин и по автомагистралата, с цел да тествате колата при по-високи скорости.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР