Забелязва се увеличение в потока от украински бежанци към България.

...
Забелязва се увеличение в потока от украински бежанци към България.
Коментари Харесай

Потокът украински бежанци се увеличава

Забелязва се нарастване в потока от украински бежанци към България. Това съобщи пред публицисти в Министерския съвет полковник Валери Рачев, началник на Оперативната координационна група към държавното управление.

„ За едно денонощие в страната са останали 2500 души, което обикновено се случва за две денонощия. Има някакъв развой на увеличение на потока. Той се концентрира върху Дуранкулак, тъй като рейсовете идват от региона на Одеса “, изясни Валери Рачев. Той удостовери информацията, че сега на българо-румънската граница, при граничен пункт Дуранкулак изчакват 11 рейса с бежанци, цитира Българска телеграфна агенция.

Ръководителят на оперативната група напомни, че 15 април е крайният период, в който непознатите жители или лицата без поданство, напуснали Украйна и останали у нас, могат да получават краткотрайна протекция и без експлицитното им волеизявление и регистрация. „ След това украинските бежанци могат да се записват когато и да е, само че до момента в който не го създадат, страната не може да се погрижи за тях “, посочи той.

Валери Рачев добави, че нямам по какъв начин да се направи прогноза за това какъв брой украински бежанци може да дойдат у нас през идващите няколко дни.
ТЕМА преди 21 минути 263 преди 1 час 616 преди 3 часа 750
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР