Забелязва се чувствително намаляване на преминаващите в двете посоки през

...
Забелязва се чувствително намаляване на преминаващите в двете посоки през
Коментари Харесай

Драстично е намалял броят на българите, които пътуват към Северна Македония

Забелязва се сензитивно понижаване на преминаващите в двете направления през граничния пункт " Гюешево " след случаите при отбелязването на 151 от години от рождението на Гоце Делчев на 4 февруари, оповестяват чиновници на пункта, представени от БНР.

Драстично е намалял броят на българите, които самостоятелно или проведено пътуват към Северна Македония.

Българи са връщани при влизане в Северна Македония за официални условия или за неизвършени нарушавания и по тази причина не потеглят, споделят чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево ":

" Определено прави усещане, че българите натам понижиха. Тези, дето ходеха петък и събота, групите понижиха, няма ги към този момент и това е от събитията насам. Преди минаваха събота, неделя, по шест-седем български автобуса, в този момент я минат един-два, я не минат. Нали се пусна слух, че там самите служители на реда още от границата ги тормозят, някакви прегледи им желаят, талони, които ние към този момент не издаваме. Чудят се защо да ги върнат и на хората очевидно им писна. Шофьорите споделят: " Спира те служителят на реда и те пита: " Гоце Делчев българин ли е или македонец? "

Намалял е и броят на македонците, които всекидневно пристигаха по друг мотив в Кюстендил. Това е поради обтегнатите ни връзки със западната ни съседка. Иначе македонците с двойно поданство и адресна регистрация в град Кюстендил са към 15 000.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР