Забелязали ли сте тенденцията все по-голям брой професионални футболисти да

...
Забелязали ли сте тенденцията все по-голям брой професионални футболисти да
Коментари Харесай

Любопитна тенденция! Защо футболистите си режат дупки на чорапите?

Забелязали ли сте наклонността все по-голям брой професионални футболисти да играят с съзнателно изрязани дупки в чорапите си? Обяснение за това съществуват, въпреки да се оказва, че са много разнообразни, а и мненията дали да бъде разрешено са разнообразни.

Какво мисли Моуриньо?

През февруари 2023 година Жозе Моуриньо да вземем за пример разкритикува футболистите, които изрязват дупки в чорапите си за мачове посредством непредвиден пост в Instagram. Мениджърът на Рома, който е считан за един от най-великите треньори в историята на футбола, разгласява пет черно-бели фотоси на неидентифицирани играчи, носещи скъсани чорапи.

Моуриньо, критикувайки футболните законодатели, че не стопират наклонността, написа:

" Красиви чорапи за красивата игра... Одобрен от футболните управляващи ".



Футболисти, които режат дупки в чорапите си

Джуд Белингам, Неймар и други са играли с дупки в чорапите си.

Все повече и повече високопоставени играчи наподобява следват новата наклонност. Полузащитникът на Реал Мадрид и Англия Джуд Белингам е видян да играе със скъсани чорапи за страната си, в това число по време на Световното състезание в Катар, и до момента в който съставлява някогашния си клуб Борусия Дортмунд. Международният съотборник на Белингам Букайо Сака също беше видян да играе със скъсани чорапи по време на предходното международно състезание.

Бразилската суперзвезда Неймар също е играл с дупки в чорапите си, както и Кайл Уокър от Манчестър Сити. Броят на дупките, изрязани в чорапите, варира от състезател до състезател. Докато някои избират една или две дупки, други (като Уокър) са играли с голям брой дупки, изрязани през гърба на чорапите им.

Един от първите футболисти, видяни да играят със скъсани чорапи, беше британският бек Дани Роуз по време на финалите на Мондиал 2018 в Русия. Тогава гледката на чорапите на Роуз провокира комплициране от футболните почитатели в обществените мрежи.



Защо играчите изрязват дупки в чорапите си?

Намалява натиска върху мускулите на прасеца на играчите.  Със сигурност е необикновен външен тип, нали? Но разкъсването на чорапите им преди началото би трябвало да има изгоди - действителни или психически за играчите, нали? Иначе сигурно нямаше да го създадат.

Според Goal, играчите нормално режат дупки в чорапите си, с цел да понижат натиска върху мускулите на прасеца, които постоянно са лимитирани заради стягането на дрехата. В отчета се споделя, че футболистите с изпъкнали мускули на краката намират чорапите за изключително ограничаващи, което води до това, че ефикасният кръвен поток и кръвообращението се трансформират в проблем, както и дишането. Впоследствие играчите заобикалят този проблем, като изрязват дупки в чорапите си.



Какво още могат да създадат футболистите, в случай че чорапите им предизвикват проблеми? Примерът на Джак Греалиш

Футболистите, които не желаят да играят със скъсани чорапи, може да помислят да тръгнат по маршрута на Джак Греалиш. Звездата от Ман Сити и Англия играе с чорапите си, навити под прасците, макар че това явно се дължи повече на поверие, в сравнение с нещо друго.

Какво споделят разпоредбите на футбола?

На футболистите не е неразрешено да вършат дупки в чорапите! Все още…

Бившият състезател на Валенсия Езекиел Гарай един път получи разпореждане да смени чорапите си, откакто арбитър от Ла Лига реши, че раздраният му чифт не дава отговор на спортния дрескод. Но какво в действителност споделят законите на играта, когато става въпрос за вярно облекло?

Няма нищо в разпоредбите на Футболната асоциация, което да гласи, че футболистите би трябвало да носят единствено чорапи без дупки. Чорапите са изброени измежду главното наложително съоръжение на всеки състезател, дружно с фланелка, гащета, бутонки, кори. Съдията обаче има право да изиска от състезател да напусне игралното поле, с цел да поправя оборудването си, в случай че има нарушавания.


Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР