Забележките на Република Северна Македония се съдържат в предложението, което

...
Забележките на Република Северна Македония се съдържат в предложението, което
Коментари Харесай

Ковачевски: Искам да уверя гражданите, че имаме план и стратегия, които дават резултат

„ Забележките на Република Северна Македония се съдържат в предлагането, което дойде в Министерството на външните работи в Република Северна Македония . Историческите въпроси не са част от преговорната рамка “, без детайлности за предлагането показа документа министър председателят на страната Димитър Ковачевски , уточнявайки, че  официално детайлности ще бъдат оповестени в границите на утрешния ден, откакто окончателното предложение на френското председателство премине всички съвещания.

" Искам да уверя жителите, че имаме проект и тактика, които дават резултат ", сподели в малко изказване Ковачевски, до момента в който в постройката на държавното управление продължава изключителното съвещание на държавното управление.

По-рано към този момент беше оповестено, че предстоят задълбочени съвещания с партии, организации на гражданското общество и специалисти. Ковачевски прикани всички политически партии и медиите да се въздържат от спекулации и даде обещание бистрота на процеса. 

Що се отнася до периодите за вписването на българите в конституцията на Република Северна Македония, Ковачевски съобщи: " За жителите, които се самоопределят по метод друг от включените в Конституцията имаме изказване, че всички партии ще поддържат вписването им в главния закон. Мисля, че това би трябвало да се случи с най-широк консенсус, тъй като по този начин ще създадем крачка към първата междуправителствена конференция с Европейски Съюз ". 

Междувременно от държавната осведомителна работа оповестиха, че на изключителното съвещание Ковачевски е уведомил членовете на държавното управление за постъпилото предложение от френското председателство " с решения за обществено декларираните позиции на Република Северна Македония, във връзка с разногласието с Република България ".

Предложението се преглежда от специалисти в Министерството на външните работи и от на следващия ден ще бъде сбъднат развой на съвещания с съдружните сътрудници от държавното управление, президента, Народното събрание, както и с гражданския бранш, специалистите и останалите страната, след което се чака решение по предлагането.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР