Забележителният концерт на Софийската филхармония с Марио Хосен на 27

...
Забележителният концерт на Софийската филхармония с Марио Хосен на 27
Коментари Харесай

Марио Хосен и Софийската филхармония вдигнаха на крака публиката в Летния театър

 Забележителният концерт на Софийската филхармония с Марио Хосен на 27 юли подвигна на крайници публиката в Летния спектакъл на Варна заяви Нина Локмаджиева. Предизвикателствата на горещата лятна нощ навън край морето не попречиха на музикантите да подарят на многочислените фенове една незабравима среща с изкуството.

Познавачите обърнаха внимание на темпераментното, само че уравновесено водене на маестро Тодоров, което трансформира оркестъра в един съвършен организъм, дишащ дружно с диригента.  Публиката посрещна с екстаз виртуозното осъществяване на Марио Хосен на Концерта за цигулка и оркестър от Йоханес Брамс. Обикнат от ценителите във Варна и по света като непостижим в огнената интерпретация на Паганини, в този момент проф. Хосен се показа и като изчерпателен ценител на немския романтизъм и стила на Брамс.

Оркестърът сервира на фестивалната аудитория и едно ослепително осъществяване на Симфония №3 от Феликс Менделсон.​

Музиковедът Мария Кондова показа разчувствана след аплаузите: “Бяхме очевидци на един следващ връх в програмата на “Варненско лято " - извънредно добър концерт на доста високо равнище, което безусловно приляга на нашия към този момент съвсем 100-годишен музикален фестивал. "

Публиката, претърпяла едно от огромните музикални събития на Лято 2021, чака с интерес идващите концерти от програмата на ММФ “Варненско лято ". Предстоят два красиви камерни концерта - на 31 юли е рециталът на оперната прима Красимира Стоянова и уважавания пианист Людмил Ангелов, а на 1 август - гастролът на именитите французи Пиер Амоял - цигулка, и Бертран Жиро - пиано. И двата концерта ще бъдат в Градската художествена изложба с начален час 19:00.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР