Забавянията на границата след излизането на Великобритания от Европейския съюз

...
Забавянията на границата след излизането на Великобритания от Европейския съюз
Коментари Харесай

Брекзит опразни влаковете на Eurostar

Забавянията на границата след излизането на Англия от Европейския съюз удариха тежко по железопътния транспортьор Eurostar, като основните за него утринни влакове сред Париж и Лондон пътуват с по едвам две трети заети места. Причината - при цялостен трен няма по какъв начин да бъдат тествани всички пасажери задоволително бързо. За това описа пред FT новият изпълнителен шеф на компанията Гуендолин Казнав.

Така композициите качват по единствено 550 души при потенциал от 895. По думите ѝ интерес не липсва и елементарно биха могли да разпродадат всички места, само че " системата към този момент не работи ". Така все още има 14 влака Eurostar на ден при 18 през 2019 година и от компанията не виждат по какъв начин след въведените през 2021 година инспекции по границата ще могат да се върнат към предпандемичното си разписание.
 Нови данни на Острова: британците към този момент считат Брекзит за неточност
Нови данни на Острова: британците към този момент считат Брекзит за неточност

Мнозинството британци към този момент счита, че Брекзит е бил неточност, а всеки пети от гласувалите за напускането на Европейски Съюз признава, че е сбъркал

Казнав пое поста през октомври, като предшественикът ѝ Жак Дама написа доста остро писмо до британските депутати, в което съобщи, че Eurostar е " блокирана " в състояние да желае повече пари от по-малко на брой клиенти. Новият началник е с по-умерен звук, само че също упорства да се откри решение.

Вариант е лицевото различаване, което е било тествано, а и също така внедряването на новата биометрична система на Европейски Съюз, в чиято успеваемост туристическият бранш има съществени подозрения, се отсрочи.
 Щети след Брекзит: Париж измести Лондон като максимален фондов пазар в Европа
Щети след Брекзит: Градът, който измести Лондон като максимален фондов пазар в Европа

Англия отстъпи короната си на максимален пазар на акции на Стария континент

Проблемите за Eurostar са добра вест за самолетните компании, като да вземем за пример Ryanair чака рекорден брой полети през тази година. Въпреки това, да имаш прекалено много пасажери е един от по-предпочитаните проблеми за фирмите в транспортния бранш. Железопътният оператор загуби над 650 млн. паунда през 2020-2021 година, когато поради пандемията секнаха пътуванията, само че по думите на Казнав още от втората половина на 2022 година към този момент са още веднъж на облага.

В кратковременен проект желанието ѝ е да се пусне още един трен до Лондон, а до 2030 година желае компанията да има 30 млн. пасажери годишно - двойно по отношение на предходната година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР