Забавянето на закона за КПКОНПИ излиза прекалено скъпо на българите,

...
Забавянето на закона за КПКОНПИ излиза прекалено скъпо на българите,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Забавянето на закона за КПКОНПИ излиза прекалено скъпо на българите

Забавянето на закона за КПКОНПИ излиза прекомерно скъпо на българите, стана ясно от думите на Кирил Петков, казани от парламентарната естрада, информира  пресцентърът на " Продължаваме промяната ".

" Днес Народното събрание преглежда един от най-важните законопроекти за България и първия, който беше импортиран от " Продължаваме промяната " още при старта на работата на новия парламент. Това е законопроектът за КПКОНПИ, който ще даде опция на България да противодейства на корупцията ".

Този законопроект е наложително изискване за повишение на доверието към България по отношение на приемането ни в Шенгенското пространство, както и за приемане на второто заплащане по Плана за възобновяване и резистентност.

" Той основава изискванията за цялостна промяна на КПКОНПИ, като планува разделянето на комисията на две за действително следствие на корупционните закононарушения, идентифициране на хипотезите с максимален корупционен риск с оглед оптималната успеваемост на Комисията и опция за следствие на доста огромни корупционни закононарушения “, уточни Петков.

" В своя законопроект " Продължаваме промяната “ предлага всички членове да бъдат избирани от Народното събрание за оптималната бистрота, ръководителят да е с 5-годишен мандат, изборът на ръководител да е при доста по-високи критерии от останалите членове, като задачата е да има задоволително време да си свърши работа и да носи отговорност за решенията си ", сподели още съпредседателят на Политическа партия..

" След приемането на самия закон, избирането на същински самостоятелни и качествени претенденти ще бъде последваща основна стъпка по пътя към реализирането на фантазията за просперираща България без корупция. Искам да се върна още веднъж на значимостта на този законопроект. Той освен е изискване за приемане на второто заплащане по Плана за възобновяване, освен усъвършенства възможностите на България да влезе в Шенген, а действително адресира най-големя проблем в България: корупцията ".

Той означи още, че " Прозрачност без граници " подрежда България след Гана, Сенегал, Буркина Фасо в техния корупционен показател, само че на българските жители не им трябват образци от Африка, те действително могат да усетят на всички места в своя живот цената на корупцията.

" Корупцията може да се види по пътищата, по които умират българи всяка година. Пътища, които са издигнати с по-малко асфалт, с по-малко трошен камък, с по-малко машиносмени, с цел да върнат пътните компании част от парите на ръководещите в чували, вместо да ги вложат в строителството на качествени пътища ", сподели Петков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР