Забавянето на помощта става все по-опасно, защото след падането на

...
Забавянето на помощта става все по-опасно, защото след падането на
Коментари Харесай

Естония: Забавянето на помощта за Украйна става все по-опасно

" Забавянето на помощта става все по-опасно, тъй като след рухването на Авдиивка войната се реалокира с десетки километри по-близо до територията на НАТО, тъй че всяко закъснение значи спомагателни човешки жертви на бойното поле. "

Това съобщи естонският министър на защитата Хано Певкур пред 60-ата Мюнхенска конференция по сигурността, съобщи Анадолската организация.

„ Украйна незабавно се нуждае от военна помощ, защото единствено политическата воля няма да й помогне “, сподели Певкур.

Той означи и нуждата от усилване на отбранителната подготвеност в Европа.

Министърът посочи най-критичните проблеми: неналичието на противовъздушна защита, огнева мощност на далечни дистанции и на муниции. Певкур акцентира, че увеличението на разноските за защита за Европа е опция, а не излишно задължение, защото мощната отбранителна промишленост способства за икономическия напредък и основаването на работни места.

Естонският министър председател Кая Калас също насочи апел за военна помощ за Украйна в Мюнхен

„ Ако предходната година на Мюнхенската конференция по сигурността настроенията бяха оптимистични във връзка с продължаващата война в Украйна, то тази година те бяха тъкмо противоположните “, съобщи Калас.

Тя означи, че през предходната година западните страни са имали огромни очаквания за украинско контранастъпление, само че в този момент царят противоположни настроения. В същото време, съгласно държавния началник, не би трябвало да се изпада в скептицизъм, а да се съсредоточим върху това, което може да се направи за Украйна.

" Ако погледнем позитивно, доста страни най-сетне са осъзнали, че би трябвало да се направи още повече. Но има и страни, които не схващат това, макар че евентуално към момента имат оръжие в складовете си, които биха могли да трансферират на Украйна. " - сподели Калас.

Естония има хрумвания по какъв начин да съчетае актуалните технологии с класическата отбранителна промишленост, с цел да бъде подготвена да помогне на Украйна, както и да ускори личната си защита.

Калас изясни, че помощта за Украйна е забуксувала, защото в продължение на доста години Европа е вложила малко в защита и заради това не е имала поръчки за отбранителната промишленост.

" Украйна се бори сама и единственото, за което украинците ни молят, е военна помощ, с цел да могат да продължат битката си. И те не желаят доста. Ние би трябвало да концентрираме напъните си. " - съобщи естонският министър председател. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР