“Забавянето на не е нещо неочаквано. Още в самото начало

“Забавянето на не е нещо неочаквано. Още в самото начало ...

Проф. Радостина Александрова: Вече има над 15 000 мутации на вируса

“Забавянето на не е нещо неочаквано. Още в самото начало компаниите предупредиха, че доставките няма как да бъдат толкова ритмични и редовни, колкото на нас ни се иска". Това заяви в ефира на "Събуди се" по Нова телевизия вирусологът проф. Радостина Александрова.
Тя поясни, че вече има над 15 000 мутации на вируса. "Това не бива да ни изненадва. "Най-естественото за вируса е да се изменя. Голяма част от мутациите са неутрални", обясни професорът.

Пристигнаха близо 53 000 ваксини на AstraZeneca, половината отиват при личните лекари Пристигнаха близо 53 000 ваксини на AstraZeneca, половината отиват при личните лекари
Пристигнаха 52 800 дози от ваксините на AstraZeneca. Това е четвърта пратка на този препарат за България. Количеството е значително по-...
По думите й до момента знаем, че ваксините са ефективни срещу новите варианти на коронавируса. На въпрос какво означава една ваксина да бъде 95 % ефективна, тя заяви следното: “Това не означава, че от 100 души, 95 няма да се разболеят, а 5 ще се. Това означава, че всеки един от ваксинираните има шанс 95 % да се предпази”.

Източник: actualno.com