Забавната комедия „Как да бъдеш добра съпруга” с участието на

...
Забавната комедия „Как да бъдеш добра съпруга” с участието на
Коментари Харесай

Жюлиет Бинош разкрива как да бъдеш добра съпруга - slava.bg

Забавната комедия „ Как да бъдеш добра съпруга” с присъединяване на очарователната Жюлиет Бинош е френското украшение на Лятната „ Киномания “. Филмът ще има своята българска премиера на Платформа А6 на НДК на 7 август, а тази седмица лентата оглави бокс офис класациите във Франция. Комедията ще открие и Международния фестивал „ Любовта е лудост” във ФКЦ – Варна на 21 август.

С присъщ френски комизъм и пристрастеност филмът показва по занимателен метод равенството сред половете и обвързваните с това предубеждения, които не са отшумели и през днешния ден, повече от 50 години след митингите от 1968 година, бележещи края на консерватизма в Париж. Прожекциите на кино лентата в парка зад Двореца ще бъдат в два следващи дни – на 7 и 8 август от 20.00 ч.

Режисьор на „ Как да бъдеш добра съпруга” е Мартен Провос, който споделя, че вдъхновението за кино лентата идва от ежедневни случки, на които самият той е ставал очевидец. „ Все още помня годините, когато майка ми прекарваше огромна част от времето си в кухнята, до момента в който татко ми четеше вестник в хола и я чакаше да сервира вечерята. Това е общо взето картината от 60-те години. Жените към момента не са имали права, мъжете са диктували разпоредбите, а съпругите им е трябвало да се грижат за семейството, за чистотата и за реда вкъщи”, споделя Провос.

Филмът споделя историята на Полет ван дер Бек и брачна половинка й, които управляват институт за домакини в Бьорш, Елзас. Тяхната задача е да образоват млади девойки в това по какъв начин да бъдат съвършените съпруги във времена, в които е признато дамите да се подчиняват на съпрузите си.

Когато мъжът й ненадейно умира, Полет поема нещата в свои ръце и открива, че учебното заведение е пред фалит. Подготовката за известния техен конкурс за най-хубава стопанка, спонсориран от нашумяло тв шоу, е в разгара си. Всичко това съответствува с националните митинги през май 1968-а, трансформирали освен френското общество. Полет и студентките й стартират да премислят целите си...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР