Забързаното ежедневие оставя все по-малко време за готвене на модерната

Забързаното ежедневие оставя все по-малко време за готвене на модерната ...

6 храни, които да не готвите в мултикукър


Забързаното ежедневие оставя все по-малко време за готвене на модерната работеща жена. Ако си имате редица ангажименти, които не ви оставят достатъчно време за готвене, не сте сами. Много жени се обръщат към съвременните уреди за готвене, помагащи да се радвате на вкусна храна, без да губите време. Един такъв уред е мултикукърът. Той помага да се погрижите за вкусната топла вечеря, без да губите време в стоене над фурната.

Достатъчно е да сложите необходимите продукти в него, да настроите таймера и да оставите уредът да си свърши работата.

Има обаче някои храни и продукти, които не е препоръчително да слагате в мултикукъра. Някои храни могат да намалят вкусовите си качества след продължителна термична обработка, макар и на ниски температури. Други могат да изгубят здравословните си качества, а трети – да влошат текстурата на цялостното ястие.

Кои са храните, които е добре да избягвате да готвите в мултикукър?

Миди

Мидите имат изключително крехко месо. Това означава, че на тях им е нужно съвсем малко, за да се сготвят. Ако оставите мидите да се готвят на бавен огън за продължително време, това ще накара месото им да започне да се разпада и скашква. Бавното готвене определено не е подходящо за морски дарове, които се приготвят бързо.

Замразено месо

Винаги е добре да размразите месото, преди да го поставите в мултикукъра. Това важи и за стандартното готвене на фурна. Ако поставите замразено свинско, телешко месо или птиче в мултикукъра преди да сте го размразили, ще попречи на това месото ви да се сготви равномерно по цялата повърхност и вътрешност. Това не само дава лош вкус на ястието, но и ви поставя в риск от различни бактерии.

Източник: dnes.bg