Забързана приказка“ е най-новият спектакъл в афиша на Държавен куклен

...
Забързана приказка“ е най-новият спектакъл в афиша на Държавен куклен
Коментари Харесай

Забързана приказка с премиера на куклената театрална сцена в Добрич

„ Забързана приказка “ е най-новият театър в афиша на Държавен куклен спектакъл „ Дора Габе “ в Добрич, който ще вдигне завеса за премиерното си зрелище на 6 октомври в 18 ч. Според режисьора на спектакъла Ева Кьосовска, това е история за едно момче, което живее в страна на постоянно бързащи хора. Децата са също доста ангажирани и не им остава време за игра. Момчето взема решение един път да свърши колкото се може по-бързо своите задания, с цел да има доста време за игри. Но набира такава скорост, че полита към една вълшебна страна. Там на дребния воин и на неговите родители, тръгнали да го търсят, се случват доста завършения. 

 Посланието към родителите е да намерят време да се порадват на децата си и да се забавляват дружно с тях, разясни Ева Кьосовска. „ Забързана приказка “ е по неин авторски текст, предизвикан от самия живот. Сценографията е дело на Виржиния Петкова, музиката е на Пламен Мирчев-Мирона. Ролите са поверени на Мила Боянова, Румен Куртев и Иван Иванов, за който тази пиеса е дебютна на професионалната театрална сцена. 

Представлението е решено като „ Театър на маса “, куклите не са изключително лесни за ръководство, само че актьорите се оправят доста добре, сподели Виржиния Петкова. Тя също счита, че тематиката на спектакъла е настояща както за децата, по този начин и за възрастните, които не си дават сметка, че с безконечното си бързане ограбват и себе си, и своите деца.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР