За зимното почистване за януари и февруари са осигурени близо

...
За зимното почистване за януари и февруари са осигурени близо
Коментари Харесай

Министър Шишков разясни участъци от кои магистрали ще бъдат пуснати за движение

За зимното разчистване за януари и февруари са обезпечени близо 158 млн. лв.. Осигурени са също по този начин 150 млн. за огромните и значими инфраструктурни планове в България, които сега се строят извънредно интензивно. Това съобщи на брифинг в Министерски съвет служебният министър на районното развиване и благоустройството.

Той добави, че са обезпечени средства и за към този момент приключеното строителство на Автомагистрала " Хемус " сред Белокопитово и Буховци.

„ Осигурени са пари за един от лотовете на сектора сред Видин и Ботевград. Най-вероятно там се чака в границите на три месеца да бъде въведен в употреба и да бъде пуснат сектор от към 7 км “, сподели още районният министър.

По думите му обезпечени финанси има и за укрепването на свлачището при Автомагистрала " Струма ", което свлачище бе открито още през 2020 година

„ За към три месеца може би ще бъде пуснато придвижването в една посока по Автомагистрала " Струма " – от Гърция към София “, уточни министър Шишков.

„ Разбира се, обезпечени са средства и за Автомагистрала " Европа ", по която напълно скоро ще бъде пуснат секторът, който е до Калотина. За всички тези обекти страната обезпечава средства още при започване на годината, с цел да не се губи движение със строителството и те да бъдат приключени в тези сектори, с цел да може българските жители да могат да ги употребяват “, изясни той.

Осигурени са и 438 млн. лв. – това са пари по старите отговорности, които за жалост Министерството на районното развиване и АПИ имаха от едни остарели възлагания от интервала 2020-21 година Това за възлагания, за които не бяха обезпечени финанси и тези възлагания сътвориха напрежение сред страната и пътния бранш. В момента страната дава опция да бъдат изплатени тези пари, само че това са от настоящите поправки. Частта от главните поправки, които страната дължи на компаниите, за жалост, останаха в Народното събрание, защото то не пожела да откри метод, с който да регламентира осъществяването на нелегално строителство и което на процедура нанесе съществени вреди на строителния отрасъл, съобщи още отрасловия министър.

не пожела да отговори на журналистически въпрос дали ще остане министър и в идващия длъжностен кабинет на Гълъб Донев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР