За здравословен и пълноценен сън е необходимо да консумираме храна,

...
За здравословен и пълноценен сън е необходимо да консумираме храна,
Коментари Харесай

Магнезият и витамин В6 ни носят здравословен сън

За здравословен и пълностоен сън е належащо да консумираме храна, която е богата на магнезий и витамин В6, тъй като те влияят на централната нервна система.

Специалисти предизвестяват, че дефицитът на сън пречи на организма да се възвърне след тежкия работен ден, поради което здравословното положение на един човек може да се утежни.

При дефицит на сън човек се изморява по-лесно и става по-раздразнителен.

Непълноценният сън е обвързван с нараснала заболеваемост и смъртност, в това число от затлъстяване, диабет, хипертония и исхемична болест на сърцето – декларират специалисти.

Нормалният сън е от основно значение за здравето и поради това е доста значимо да одобряваме витамини и минерали, които да ни оказват помощ да спим по-добре.

Магнезият е измежду главните микроелементи, които оказват помощ за пълностоен сън. Той е измежду главните минерали, които вземат участие в енергийния продан, като се включва в работата на централната нервна система и обезпечава естествената нервно-мускулна проводимост.

Богати на магнезий са множеството плодове, зеленчуци и ядки. В това число са слънчогледовото семе, авокадото и зелените зеленчуци.

 Авокадо е източник на магнезий

Ако в организма количествата на магнезий са ниски, човек става по-предразположен към стрес.

Увеличаването на приема на витамин В6 също оказва помощ за здравия сън. Храни, богати на този витамин, са лененото семе, сусамът, слънчогледовите семки, лешниците, орехите и кашуто. От плодовете е целесъобразно постоянно да хапвате банани и авокадо.

Напоследък медицината обръща по-голямо внимание на качеството на съня, в сравнение с неговата дълготрайност. Тя е самостоятелна и зависи от доста неща. Влияят фактори от етапите на луната до прочувствените положения.

Като цяло възрастните се нуждаят от сред седем и осем часа сън. Но някои хора се усещат във форма и са пълноценни и след 5-6 часа в леглото. Затова продължителността е вторичен аршин, в случай че обособените цикли на съня - всеки към 90 минути, са приключени.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР