"За здравната и икономическата криза, резултат от пандемията, от ДПС

"За здравната и икономическата криза, резултат от пандемията, от ДПС ...

Хасан Адемов: Липсата на реформи в здравеопазването излезе на светло."За здравната и икономическата криза, резултат от пандемията, от ДПС подкрепихме медицинските мерки, които дадоха резултати. Не бяха дефинирани ясно таргетните групи", каза в "Денят ON AIR" депутатът от ДПС д-р Хасан Адемов.

По думите му за тази криза е характерно, че почти всички пострадаха от нея - някои се разболяха, други изгубиха работата си. Още по темата13 яну 2021 10:482012 яну 2021 16:0430"Очакванията на българските граждани са всеки по някакъв начин да получи подкрепа. Остава разочарованието, че се изхарчиха едни средства, но ефектът не е според очаквания от гражданите",

Според бившия социален министър на практика се оказва, че липсата на сериозни реформи в здравеопазването са излезли на светло в момента.

"Легла има, но няма персонал. И всички тези мерки, които опитват да закрепят ситуацията в движение - няма как да се случи с магическа пръчка. Реформата в системата трябва да се направи така, че да е адекватна", подчерта д-р Хасан Адемов.

Той е на мнение, че извънболничната сфера е била включена в последния момент в битката с Ковид, но е сега моментът точно чрез нея да се обясни на обществото каквото е нужно да знае за ваксинирането.

Депутатът коментира и консултациите при държавния глава относно предстоящите избори.

"Президентът пренебрегна парламентарно представените партии и първо се срещна с извънпарламентарните. При положение, че е казал дата, не е нужно да се фиксираме в нея. Странно е неговото разбиране за това, че всички граждани трябва да имат право на глас, а сега пандемията го накара да се замисли, че карантинираните няма да могат да гласуват, както и българите в чужбина", заяви Хасан Адемов.
По публикацията работи:

Източник: dnes.bg