За здрав разсад е необходимо да подготвите почвата правилно. Ако

...
За здрав разсад е необходимо да подготвите почвата правилно. Ако
Коментари Харесай

Подхранете почвата за здрав разсад!

За здрав разсад е належащо да подготвите почвата вярно.

Ако субстратът за разсада е квалифициран вярно, тогава първото наторяване може да се извърши месец след засаждането, тъй като всички хранителни субстанции, нужни за младите растения, ще бъдат задоволителни за тяхното развиване.

Опитните градинари употребяват цитрусов прахуляк при подготовката на субстрата за разсад. Корите на мандарината и портокала са богати на калий, калций, фосфор и други потребни субстанции. Използвайки праха, подготвен от тях, ще можете да спестите пари за скъпи торове. Също по този начин, вредителите не понасят цитрусовите плодове и ще бързат да изоставен почвата.

Всичко, което би трябвало да извършите, е да изсушите цитрусовите кори, след което да ги смелите. След това, смесете една чаена лъжичка от получения прахуляк със субстрата за разсад.

Ако посеете зеленчуковите семена в огромен резервоар и по-късно пресадите разсада, прибавете от квалифицирания прахуляк и към този субстрат. Просто би трябвало да смесите всичко доста добре. По този метод прахът от мандаринови кори бързо ще изгние, отделяйки азот, който е главен детайл за развиването на вегетативната маса.

Вижте още: Красиви хрумвания със саксии

Не се предлага да заравяте части цитрусова кора в субстрата на разсада, защото това може да аргументи развиването на плесен.

За здрав разсад, който пораства мощен и бързо, използвайте този магически прахуляк!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР