За заслуги в областта на спорта държавният глава Румен Радев

...
За заслуги в областта на спорта държавният глава Румен Радев
Коментари Харесай

Пред очите на Наско: Илиана Раева на върха на щастието. Виновникът се оказа самият Румен Радев

За заслуги в региона на спорта президентът Румен Радев удостои Илиана Раева с медал „ Стара планина “ първа степен.
Това стана на специфична гала през днешния ден в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2. Най-високото отличие получи и различен заслужил роден състезател – Богдан Николов, предава България Днес.
Той беше награден за извънредно огромните му заслуги към България в региона на спорта. Това се показва в претекстовете на предлагането на Министерския съвет (МС). Той е роден на 22 януари 1955 година в Плевен. Започва да се занимава с мотоциклетен спорт през 1972 година Кариерата му минава през два съществени интервала: като играч по мотоциклетизъм на писта и като ръководител на Българската федерация по мотоциклетизъм. Като играч по мотоциклетизъм Богдан Николов минава през всички равнища – от монтьор на състезателен клуб (1972 г.) до международен първенец през 1992 година Общо за своята дейна спортна активност, за интервала 1973 – 1992 година, Богдан Николов има завоювани 16 национални шампионски трофеи и 5 интернационалните.
Илиана Раева беше удостоена с ордена за извънредно огромните ѝ заслуги към България в региона на спорта, написа в претекстовете на Министерски съвет. Пътят на Илиана Раева е посипан с голям брой победи – като гимнастичка, като треньор, като основател на първия частен състезателен клуб по художествена гимнастика и първенци, като треньор и старши треньор в националния тим по художествена гимнастика, а по-късно и като член на Управителния съвет, ръководител на треньорския съвет и ръководител на Управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР