За захлаждане в отношенията между Гърция и Украйна след серия

...
За захлаждане в отношенията между Гърция и Украйна след серия
Коментари Харесай

Украйна заплашила Гърция - отношенията им вървят към колапс 

За захлаждане в връзките сред Гърция и Украйна след серия дипломатически произшествия оповестява в електронното си издание гръцкият вестник „ Вима “.

Според неназовани дипломатически източници, представени от вестника, най-скорошният сходен случай е почнал с дипломатическа нота на Киев, импортирана в гръцкото външно министерство, с която е поискано пояснение за активността на седем гръцки компании, които работят на съветска територия.


Според сведенията на вестника активността на фирмите не нарушава глобите против Русия, само че все пак, съгласно публикацията, Украйна е заплашила Гърция със наказания. В тази връзка гръцкото министерство на външните работи е извикало украинския дипломат в Атина Сергей Шутенко за пояснения и са му били отправени остри забележки.

Раздразнение в Атина са провокирали и други украински претенции. Сред тях е настояването за ограничения против ефирен канал, който е показал проруски позиции, както и недоволството в Украйна от това, че за износа на съветски нефт към трети страни се употребяват гръцки танкери.

Известно напрежение в двустранните връзки породи и след злополуката на украински аероплан край Кавала предходната събота, при която починаха всичките осем членове на екипажа. Самолетът е превозвал муниции от Сърбия за Бангладеш. Гърция изрази митинг и пред Сърбия, и пред Украйна, като съобщи, че е трябвало да бъде известена авансово за товара на самолета.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР