За юни вече имаме два кораба втечнен газ. Българското население

...
За юни вече имаме два кораба втечнен газ. Българското население
Коментари Харесай

Кирил Петков: От САЩ идва по-евтин газ, без посредници

За юни към този момент имаме два кораба полутечен газ. Българското население да се усеща несъмнено, държавното управление работи за него.

Това съобщи министър-председателят Кирил Петков при завръщането си от Съединени американски щати, където е договорил количествата газ характерно за България на по-ниски цени и без медиатори.

Газът ще бъде вкаран или през Турция, или през Гърция непосредствено в газопреносната система на България. Няма да има медиатори, съобщи Кирил Петков.

Без да конкретизира с числа той сподели, че цената, е много под пазарните сега.

За юни към този момент имаме два кораба полутечен газ, който ще бъде малко под цената на „ Газпром”. Когато се осредни цялото количество ще бъде с много по-ниска цена. Ние договорихме количествата характерно за България, съобщи Кирил Петков пред чакащите го на ВИП терминала публицисти.

Премиерът заяви, че държавното управление продължава да работи и по азерското количество.

В идващите дни ще се подпишат договорите за първите два кораба с газ от Съединени американски щати, ще има и дълготраен контракт.

Разликата в цената евентуално ще е дребна за двата кораба, само че се надявам, че дълготрайният контракт ще е с двуцифрено число като %, сподели още Петков.

Премиерът дефинира визитата си зад океана като доста ползотворна. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР