За вярата и волята за радост, споделено от учението на

...
За вярата и волята за радост, споделено от учението на
Коментари Харесай

Твоят път към теб самия е твоят път към Бога! ♥ Bo Yin RA

За вярата и волята за наслада, споделено от учението на немския стихотворец и художник Йозеф Антон Шнайдерфранкен (1876 ~ 1943), прочут с духовното си име Bô Yin Râ.

(„ Jesus “ by Bô Yin Râ)

Цeл

Духовното съвършенство изисква целия човек. В устрема към това съвършенство „ тяло ” и „ душа ” не трябва в никакъв случай да се усещат като разграничени. Няма нищо „ телесно ”, което да не е в това време и „ душевно ”.

Бог живее в насладата, не в страданието. Робите на страданието са измислили Бога „ мъченик ”. Страданието си ти би трябвало да поставиш в своя власт, с цел да стане то прислужник и помощник на твоята наслада!

Така изисква волята за наслада: наслада без отчаяние, наслада безкрай, наслада до безкрайност! Всичко, което се е показало като страдалчество в теб, би трябвало да отпадне от тебе като струпей от зараснала рана, с цел да не може към този момент да те обезобразява. Трябва да осъзнаеш самия себе си като наслада.

Стреми се с тиха наслада и душевна ведрина да се утвърдиш, изпълнен с покой, в самия себе си и отвърни очи от всички вътрешни облици, които би ти посочило твоето възбудено, към момента необединено в себе си схващане!

Твоят път към теб самия е твоят път към Бога!

Единственият път, който води до „ безконечната ” когато и да е Действителност, е път на ставането, а не просто на познанието.

Върви по пътя си с изправена глава и знай, че ти постоянно си предпазен най-добре, когато можеш да се уповаваш на себе си!

В началото на пътя към Храма на Вечността би трябвало да стои вярата, тъй като да „ знае ” е обещано единствено на оня, който е постигнал в себе си крайната цел на пътя.

Вярата е вашата най-голяма мощ, тъй като посредством вярата вие можете да поставите в своя услуга сили, които работят с изначална мощност, щом вярата ги освободи от стягащите ги окови.

Вярата в себе си е единствената дейна воля, ориентирана към Бога, и единствено тази формираща воля построява в душата на търсещия „ облика на това, до което би трябвало да израсне ”. По този облик се променя тогава невидимият нравствен организъм на търсещия по подобен метод, че у него от ден на ден укрепва способността да се трансформира в намерил.

Само този, който се уповава на себе си, може да се извърши с воля за своето избавление, надалеч от всяко голо предпочитание. Единствено динамичната религия: - вярата, която сама е мощ и поражда от себе си мощ, - може да даде и вътрешната сигурност, по този начин нужна на всеки, който е твърдо решен да встъпи по пътя към Духа.

Ако вярващият е в действителност благословен, той е подобен напълно не тъй като счита за вярно едно или друго метафизично обучение, а тъй като живее от вярата, от силата на „ Името ”, което е „ Слово ”, което е „ у Бога ” и което е „ Бог ”.

Изпълни сърцето си с неподправена, чиста, същинска богобоязливост! Само по този начин ще дадеш безконечен смисъл на този собствен живот.

Който се е научил същински да се моли, ще би трябвало да разшири отсега нататък своя мироглед, с цел да се моли преди всичко за всички, които желаят тук, на земята, да станат индивиди и които се мъчат да бъдат индивиди: - които пъшкат под игото на животното и поставят старания да опитомят животинската си природа. Едва тогава молещият се има право да намерения за избрани групи хора, по-късно за своите другари и родственици, след това за най-тесния си фамилен кръг, - и чак най-после за самия себе си!

Човек би трябвало един път вечно да е завършил с философските и богословските си открития, с цел да може да откри пътя към безконечната Действителност, по който ще стигне до задачата толкоз по-скоро, колкото по-малко е съкрушен с измислени неща.

По избор на личната си воля, поради своята религия в нощта, ти си се трансформирал в сън на мрака. Трябва в този момент да просветлиш мрака в себе си по същия метод, посредством религия в деня, с цел да настане в теб Светлина и да свърши сънят ти.

Събори лъжливите богове, в случай че искаш да се доближиш до Единствения, Вечния: - до своя жив Бог! Твоят Бог е в теб самия и само в себе си ще можеш да го осъзнаеш.

Който стои духовно в мрак, той няма още волята за Светлина. Ако носиш в себе си волята за Светлина, ти безусловно ще стигнеш до Светлината, все едно дали пристъпваш към нея с хладна нерешителност или с горещо въжделение в сърцето.

Избрано от: „ Bô Yin Râ. Максими от Неговото духовно обучение “, съставителство и встъпление Рудолф Шот, ИК „ Ирис-95 “, 2001
Портрет: „ Jesus “ by Bô Yin Râ,

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР