За втори пореден път състезателят по аеробика Тихомир Баротев завоюва

...
За втори пореден път състезателят по аеробика Тихомир Баротев завоюва
Коментари Харесай

Състезател по аеробика е Спортист на годината в Хасково

За втори следващ път състезателят по аеробика Тихомир Баротев завоюва оценката " Спортист на годината на Хасково ", този път за 2019 година. Призовете в петте категории бяха раздадени на тържествена гала нощес в зала " Хасково " на общинската администрация.

Сред триумфите на Баротев, които са наклонили везните в негова изгода, са 2-ро място на Европейски игри /групи/ в Беларус, 1-во място на Световна купа /групи/ в Португалия и 2-ро място на Европейско състезание /групи/ в Азарбайджан. Негови подгласници станаха държавният първенец по повдигане на тежести с квота за Олимпийските игри в Токио 2020 Мая Иванова и боксьорката Силвия Димова, която е отличник на Държавното персонално отборно състезание.

При юношите и девойките първи е Емирджан Мехмед, притежател на бронзов орден от Европейското състезание по бокс. Следват го Мария-Магдалена Кирилова /вдигане на тежести/ и Кристин Кръстева /спортна гимнастика/.

Спортните публицисти и деятели дефинираха за тим на годината при мъжете и дамите Спортен клуб по повдигане на тежести " Хасково " - дами, който е първи на Държавното състезание. При тимовете юноши и девойки призовото място е за девойките старша възраст от Клуб по аеробика " Мега спорт " с над 10 оценки от шампионати в страната и чужбина.

Треньор на 2019 година е наставникът по повдигане на тежести Живко Архондев. Призьорите в обособените категории получиха общо 4800 лв. като парични тласъци.

" Развълнуван съм, тъй като тук са спортните посланици на Хасково по света. Благодаря им, че макар компликациите не престават да побеждават, от време на време и себе си ", сподели в приветствието си кметът на общината Станислав Дечев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР