За втори пореден месец през декември м.г. годишната инфлация е

...
За втори пореден месец през декември м.г. годишната инфлация е
Коментари Харесай

Втори месец годишната инфлация е една и съща - 16,9%

За втори следващ месец през декември м.г. годишната инфлация е останала на равнище 16,9%, заяви доскоро Национален статистически институт.
 
Тя забави леко своя ход през предходните месеци и се очакваше за декември да е още по-ниска, в сравнение с за ноември и октомври, само че данните демонстрират, че тъкмо през последния месец от годината има забележителен растеж на цените за развлечения и отдих, за заведения за хранене, за опазване на здравето и др. 
 
Месечната инфлация за декември е била релативно ниска - 0,9%, като повишаването на храните в границите на месеца е било 1%.
 
 Втори месец годишната инфлация е една и съща - 16,9 % Втори месец годишната инфлация е една и съща - 16,9 % Източник: Национален статистически институт
Има обаче леко понижение на цените на горивата и на разноските за превоз. Това обаче не се отнася за самолетните билети, които единствено за един месец са поскъпнали с нови 46,9% поради всеобщото пътешестване по празниците. 
 
Двете съществени автомобилни горива - всеобщият бензин А95 и дизелът, бележат значително намаляване на цените през декември. Първото поевтинява със 7%, а второто - с 6%. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР