За втори пореден ден работата на Народното събрание се проваля.

...
За втори пореден ден работата на Народното събрание се проваля.
Коментари Харесай

ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ блокираха работата на парламента за втори пореден ден

За втори следващ ден работата на Народното събрание се проваля. Причината е, че ГЕРБ, Движение за права и свободи, „ ИТН “ (ИТН) и „ Възраждане “ саботират кворума на Народното събрание като не влизат в зала.

„ Явно е значимо да бъде гласуван избор на съмнение на държавното управление, само че не и Народно събрание да продължи естествения си ход на работа “, сподели заместник-председателят на Народното събрание Мирослав Иванов.

В четвъртък Народното събрание не съумя да стартира съвещание и при втория опит за регистрация. Електронната система регистрира 112 депутати при нужен кворум от 121 народни представители.

Като първа точка в програмата на Народното събрание е записан избор на нов ръководител. "На председателски съвет беше подложен въпроса точката за избор на ръководител на Народното събрание и за приемане на процедурни правила за избор на антикорупционната комисия да отпадне ", сподели в коридорите ръководителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

От "Възраждане " също споделиха, че причина за проваленото съвещание точката за избор на нов ръководител, срокът за което, изтича на 29 юни.

В сряда постоянното съвещание на Народното събрание също беше провалено от четирите партии. Те саботираха и съвещанието на парламентарната външна комисия, на което трябваше да бъде разисквана българската позиция по така наречен френско предложение за решение на рецесията сред София и Скопие.

По-късно денем обаче депутатите се събраха за изключително съвещание, на което беше гласуван избор на съмнение на държавното управление на Кирил Петков.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР