За втори пореден ден е спряна регистрацията на полети на

...
За втори пореден ден е спряна регистрацията на полети на
Коментари Харесай

Втори ден остава блокирано летището в Хонконг

За втори следващ ден е спряна регистрацията на полети на интернационалното летище в Хонконг поради антиправителствени демонстрации, оповестява BBC, представена от БГНЕС.
Припомняме, че от петък едно от най-натоварените летища в света е обект на ежедневни митинги. Разпространени в обществените мрежи клипове демонстрират пасажери, опитващи се да преминат сред стачкуващите в постройката на летището.
Ръководителят на администрацията на Хонконг Кари Ламп насочи ново предизвестие към протестиращите. Тя съобщи, че Хонконг е достигнал „ рискова обстановка ” и че насилието по време на митингите ще го тласне „ надолу по път, от който няма връщане ”.
Масовите безредици в Хонконг не престават към този момент 10 седмици и няма никакви признаци скоро да спрат. Въпреки предизвестията на управляващите, през днешния ден протестиращи още веднъж се събраха в постройката на летището, където започнаха да строят барикади от количките за багаж.
Служителите на летището оповестиха, че всички инспекции са спрени, а пасажерите бяха посъветвани да изоставен постройките на терминала „ допустимо най-бързо ”. Все още няма информация, доколко ще бъдат наранени идващите в Хонконг полети.
Протестите в понеделник доведоха до отменяне на стотици полети на едно от най-натоварените летища в света.
Някои самолетни компании прозорливо анулираха полетите си и за през днешния ден, още преди да бъде оповестено затварянето на терминала. Част от стачкуващите държат плакати, в които се извиняват на пасажерите за породеното стеснение. Други са поставили превръзки на очите си в символ на взаимност с ранен протестиращ.
Протестите започнаха през юни в отговор на законопроект, който ще разреши наказани жители на Хонконг да бъдат екстрадирани в континенталната част на Китай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР