За втори път от началото на годината руските Въздушно-космически сили

...
За втори път от началото на годината руските Въздушно-космически сили
Коментари Харесай

Погром за руските ВВС: Украйна свали втори самолет-радар А-50, струващ над $300 млн.

За повторно от началото на годината съветските Въздушно-космически сили изгубиха аероплан за далечно радиолокационно разузнаване и ръководство А-50, именуван още " съветски АУАКС ". Разузнавателният аероплан е бил свален в довечера над Азовско море, заяви РБК-Украйна.

Самолетът на стойност над $300 млн. е бил погубен вследствие на взаимна интервенция на Военновъздушни сили и украинското военно разузнаване (ГУРМО). 
 
Същата информация с позоваване на източник се удостоверява и от LIGA.net. По предварителни данни А-50 се е разрушил край село Трудовая Армения в Краснодарския край.
 
Според Telegram канала Baza, сваленият аероплан е паднал във плантация в Каневския регион на Краснодарския край. На мястото на злополуката е избухнал пожар, а очевидци описват, че са чули звука от детонация, откакто " неидентифициран обект е паднал от небето ". Служители на Министерството на изключителните обстановки са отишли на място.
 

 
Подобен аероплан А-50 Въоръжените сили на Украйна смъкнаха край Кириловка в Запорожка област вечерта на 14 януари. Според съветските Z-канали на борда е имало към 10-12 души.
 
А-50 се назовава " летящ радар ". Това е трансформация на Ил-76, който е в положение да управлява обстановката във въздушното пространство и да открива въздушни и наземни цели, с цел да насочва самолетите си към тях. Руските военни може да имат 11 такива самолета, всеки от които  коства  между 300 и $500 млн. според от оборудването. До началото на 2024 година Русия не беше изгубила нито един подобен аероплан в Украйна. През февруари 2023 година сходен аероплан беше развален от дронове и той беше изпратен в Таганрог за ремонт.
 
 Самолет А-50 Самолет А-50 Източник: Tsargrad.tv
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР