За втора поредна година университетската АГ болница Майчин дом“ стартира

...
За втора поредна година университетската АГ болница Майчин дом“ стартира
Коментари Харесай

Безплатни прегледи в Майчин дом за жени с неволно изпускане на урина

За втора поредна година университетската АГ болница „ Майчин дом “ започва акция за безвъзмездни прегледи на дами със признаци на несъзнателно изпускане на урина.

Консултациите ще се правят в интервала от 3-ти до 14-ти юни в това число, а в екипа преглеждащи лекари ще се включи персонално и изпълнителният шеф на болничното заведение проф. доктор Иван Костов.

Часовете за прегледите ще са всеки работен ден от 13:00 до 15:00 ч. Записвания за прегледите към този момент са вероятни от 12.00 до 14.00 ч. на тел.: 02/ 9172 442.

Неволното изпускане на урина се назовава стрес инконтиненция и се предизвиква най-често от нараснало налягане в корема. То може да се прояви при рутинни ежедневни действия, в това число спортуване, повдигане на предмети, даже кихане.

Причините за стрес инконтиненцията могат да бъдат разнообразни. Незадържането на урина може да се дължи на инфектиране на пикочните пътища и формирания по лигавицата. При дамите недоволства могат да се появят вследствие на сваляне на пикочния мехур и матката. Това се случва най-често след раждане по натурален път. Друга причина, която би отключила това положение, е менопаузата. По данни на Световната здравна организация, хората, които се оплакват от неволното изпускане на урина, са над 100 млн.

Стрес инконтиненцията е необятно публикуван проблем, който се среща при дами от разнообразни възрасти, само че за който не се приказва заради възприятие за стеснение и позор. Симптомите неправилно се свързват с възрастта на пациентите, което подтиква лекарите в „ Майчин дом “ за втора година да подадат ръка на дамите с този проблем и да ги осведомят, че болестта е лечимо и при вярна терапия може да бъде отстранено изцяло.

При по-лека демонстрация на инконтиненция се предлага композиция от извършения и лекарства. При пациенти с органически проблем може да се наложи и оперативна интервенция за промяна и стабилизиране ситуацията на органите на пикочополовата система и техния поддържащ уред.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР