За втора поредна година кампанията #ПромениКартинката помага на повече хора

...
За втора поредна година кампанията #ПромениКартинката помага на повече хора
Коментари Харесай

Всеки трети си хвърля фаса на улицата или плажа, Варна не е изключение

За втора поредна година акцията #ПромениКартинката оказва помощ на повече хора да научат и да се замислят за големия проблем със замърсяването на околната среда с погрешно изхвърлени цигарени фасове, от който България и Варна не са изключение. На среща с медии в морската столица екипът на самодейността, която се осъществя от компанията Филип Морис, показа информация и подсети за главните вреди, които нанася този боклук безусловно ежеминутно на планетата ни, съобщи репотер на Moreto.net.

Оказва се, че всеки трети пушач изхвърля фаса си на улицата или на плажа. С тези темпове единствено след 10 години в моретата и океаните може да има повече цигарени филтри в сравнение с риба. Разграждането на един подобен отпадък може да отнеме до 15 години. Причината е, че в състава му има биопластмаса. Малко над 10% от потребителите обаче са осведомени с този факт.
За да увеличи информираността на хората и да предизвика екосъзнанието им #ПромениКартинката организира редица местни акции в разнообразни обитаеми места, свързани с разчистване на проблематични места, разполагане на пана с провокативни послания за казуса на над 50 плажа. От тази година изложбата, която провеждат в градска среда с огромни винили, показващи образно какви са вредите от цигарените фасове, е пътуваща. В началото на лятото потегли от Варна, а в този момент се намира в Добрич. Планирани са почистващи акции в Стара Загора, Сандански, Велико Търново и Бургас.

Около 5.6 трилиона цигари се продават годишно в света. Между една трета и две трети от фасовете се изхвърлят погрешно.

Съмишленици в екоидеята на акцията стават и второкурсници от НАТФИЗ. Те основават седем къси клипчета, които посредством езика на изкуството напълно тъкмо сервират главното обръщение на #ПромениКартинката.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР