За втора поредна година български атлети, популярни личности и вдъхновители

...
За втора поредна година български атлети, популярни личности и вдъхновители
Коментари Харесай

Редица български популярни личности ще участват в каузата Wings for Life World Run


За втора поредна година български спортисти, известни персони и вдъхновители ще поддържат идеята на фондация Wings for Life за разкриване на лек против гръбначните увреждания.

Актьорите Деян Донков, Юлиян Вергов, Владимир Карамазов, Антоний Аргиров, Невена Бузукова, Стефан А. Щерев и Снежана Макавеева, бегачите Краси Георгиев, Шабан Мустафа и Антония Григорова, парапланеристът Веселин Овчаров, колоездачът Йордан Анчев, автомобилният играч Павел Лефтеров, параолимпиецът Георги Киряков обявиха своята поддръжка към десетките хиляди по света, за които откриването на лек е жизненоважно.



Лицата на Wings for Life в България ще поддържат идеята, като се причислят към проведения Wings for Life App Run в Борисовата градина в София или към някое от останалите бягания в други градове на страната, или в случай че бягат независимо, където и да се намират.

Хора по света годишно биват приковавани към инвалидни колички, в резултат на разнообразни произшествия. В момента обаче, в голям брой страни по света, учени и медицински експерти вземат участие допълнително от 80 проучвателен плана, чиято цел е да открият по какъв начин уврежданията на гръбначния дирек да станат изцяло лечими.

Всички бегачи, ще бъдат засичани от приложението Wings for Life World Run App на мястото, на което се намират в деня на международното тичане. Повечето от тях към този момент имат насъбран опит в събитието, тъй като го поддържаха още предходната година, а едни от най-отдадените на идеята спортисти са Шабан Мусафа и Весо Овчаров, които ще се включат в международното тичане за трети следващ път.



Всички ние ще можем да бягаме за тези, които не могат както на местата с проведени бягания, по този начин и където и да се намираме на 6 май. Световното тичане стартира тъкмо в 14 часа българско време. За да подкрепим идеята на фондация WIngs for Life е належащо да свалим мобилното приложение, налично за android и iOS и да дарим минималната сума от 8.00 евро или $.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР