За втора поредна година асоциацията на българските лидери и предприемачи

...
За втора поредна година асоциацията на българските лидери и предприемачи
Коментари Харесай

За втора година млади предприемачи могат да кандидатстват в програмата на ABLE

За втора поредна година асоциацията на българските водачи и бизнесмени (ABLE) провежда предприемаческата стратегия ABLE Activator. В нея могат да се включат млади бизнесмени до 35-годишна възраст, които желаят да надградят лидерските си и бизнес умения.

По традиция програмата стартира на 15 февруари, като тази година самодейността ще бъде малко по-дълга и ще продължи общо седем седмици. Обученията и менторските сесии ще се организират от петък до неделя, като през това време ще бъдат покрити общо седем модула за асимилиране на разнообразни предприемачески умения. Сред тях са " Изграждане на темперамент и лидерски капацитет ", " Формиране на хрумвания и хакатон ", " Създаване на стойност и тестване приложимостта на концепциите ", " Бизнес модел ", " Маркетингова тактика, продажби и договаряния ". В края на програмата участниците ще показват бизнес плановете си на така наречен Demo day.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Целта на програмата

От асоциацията показват, че задачата на програмата е младите бизнесмени да придобият на практика познания за основаването на бизнес и представянето му на пазара. Лектори в ABLE Activator ще бъдат представители на българската стартъп екосистема, като в програмата ще вземат присъединяване и интернационалните бизнес водачи. Всички ментори ще бъдат оповестени при започване на самодейността.

Освен лекциите в края на седмицата, всяка сряда ще се организират и специфични събития, част от програмата, по време на които участниците ще могат да се срещнат с историите на сполучливи български бизнесмени и да посетят започващи компании.

В програмата могат да вземат участие студенти, които са най-малко втората година от образованието си, магистри, докторанти и млади бизнесмени. Сред условията е те да бъдат до 35 години и да владеят британски език. Желаещите да се включат би трябвало да попълнят онлайн формата за кандидатстване, в която да опишат за образованието си досега и професионалния си опит. Те могат да показват напълно бизнес концепция или план със обществена устременост. Крайният период за изпращане на кандидатури е 15 декември. Във второто издание на ABLE Activator ще бъдат определени 30 екипа, като тази година таксата за присъединяване в програмата е 330 лева Организаторите прецизират, че най-изявените студентите ще могат да получат стипендии. Завършилите ABLE Activator станат част и от асоциацията ABLE.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР