За всяко възпитание има и невъзпитана гледна точка. В този

...
За всяко възпитание има и невъзпитана гледна точка. В този
Коментари Харесай

Детето е ходещ бацил, който живее в дома ти и постоянно те заразява ~ Американският комик Луис Си КЕЙ

За всяко образование има и невъзпитана позиция. В този случай тя е на Краля на комедията – Луис Си Кей, татко на две дъщери и много необуздан човек с професионално възприятие за комизъм.

 (Louis C.K. accepting an award at the 76th Annual Peabody Awards in 2017)

За детските въпроси

Децата в никакъв случай не са удовлетворени от вашите отговори. Няма случай, в който да кажат: „ Благодаря, всичко ми стана ясно! ” Не. Те не престават да си питат: „ Защо, за какво, за какво??? ” – и питат до тогава, до момента в който не започнеш да се чувстваш като цялостен простак.

За родителите на детската площадка

Преди време се отнасях напълно обикновено към тези хора, те даже ми харесваха. Но когато и аз се снабдих с деца, всичко се промени. Сега съм заставен да поддържам връзка с хора, с които преди не бих желал да беседвам при никакви условия. При всяка среща с тях си мисля: „ Мамка му, не съм те избирал, не ща да си приказвам с теб. Просто нашите деца са се харесали по някаква глупава причина… ”

За четенето и децата

Да възпитаваш деца е мъчно, тъй като е скучно. Ето, детето седи до теб и двамата четете брошура със скорост 50 минути в страница. И ти по едно и също време си извънредно горделив от него, и умираш от досада.

За детското мърморене

Децата дърдорят от самото начало. И никак не им дреме, ангажиран ли си или не. Дори ненадейно да почнеш да ги замерваш с нещо, те ще продължат да те засипват с техните си нелепости.  Нито едно 5-годишно няма да каже: „ Тате, я първо си свърши работата, аз ще изчакам! ”. Не, децата не вършат по този начин.

За нецензурните изявления

Аз имам две девойки. И несъмнено, постаравам се да бъда примерен татко. Дори имам свои правила – да вземем за пример, да не ругая в тяхно наличие. Само че, не постоянно се получава. Знаете ли, има стресови обстановки, когато просто изтърваваш някоя дума пред децата. Помня, че един път приготвях вечеря. И поднасяйки супата на щерка си, несъзнателно се изпуснах: „ Яж тая шибана чорба, дето ми унищожи вечерта! ”

За възпитанието

Аз не дисциплинирам деца. Аз дисциплинирам бъдещи възрастни, тъй че да бъдат готови за всичкия смут, който ги чака в живота.

За осъждането

Никога не осъждам другите родители. Спомнете си най-малко един миг, в който сте виждали по какъв начин обезумяла майка крещи на детето си на открито: „ Не устоявам към този момент, ще се побъркам с тебе! ” А хората заставам и гледат неоправдателно: „ Боже, каква ужасна майка! ”. Какво знаете вие – тия хора не са родители, те просто нямат деца. Защото в сходна обстановка всеки родител би си помислил: „ Какво ли е направил дребния глезльо? Горката жена! ”

За заболяванията

Детето е ходещ микроб, който живее в твоя дом и непрекъснато те заразява с нещо. Миналата неделя изкарах грип. Заразих се, тъй като дребната ми щерка ми се изкашля в устата, напряко в гърлото. Тя се опитваше да ми показа някакъв секрет. А секретите, съгласно нея, е нужно да се споделят право в устата.

За ролята на бащата

Бащата не е асистент на майката. Той е татко. И има куп потресаващи умения, които неизвестно за какво в никакъв случай не може да употребява вкъщи. Вие да вземем за пример имате сполучлив ландшафт бизнес, а не можете да облечете и нахраните 4-годишната си щерка? Възможно ли е това? Ами да. Просто се вземете в ръце и направете това, което можете. Дори да извършите неточности, децата все едно – ще ви обичат.

 (Louis C.K., Ursula Parker, and Hadley Delany in Louie, 2010)

 (Louis C.K. in Louie, 2010)

За най-сложната работа

Да бъдеш родител е все едно да си опрян до стената. Това е работа, която не може просто за зарежете. Да оставите своя гаечен ключ на мястото му и кажете: „ Е, момчета, стига толкоз. Тръгвам си! ” Не, тука сходно нещо не може да се случи.

За хленченето

Колкото и мощно да обичате своето дете, има обстановки, в които то ви вбесява. Например, когато стартира с хленченето: „ Защо да не изям един сладолед? Искам сладко! ” В такива моменти от време на време забравяш, че си родител и доста би желал да кажеш: „ Знаеш ли какво, другар? Я върви на майната си! ”

За връзките в фамилията

„ По дяволите, цялата тая работа! ” – това е фразата, която фактически съхранява брака. А не „ Ние се обичаме толкоз много… ”, не. „ По дяволите, цялата тая работа! ”

 (Louis C.K. in Louie, 2010)

Източник:
Снимка: en.wikipedia.org, imdb.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР