За всички шофьори е много важно освен за изправността на

...
За всички шофьори е много важно освен за изправността на
Коментари Харесай

Важно за шофьорите: Всичко за гражданската отговорност, коет...

За всички водачи е доста значимо с изключение на за редовността на колите си, да се грижат деликатно и за изрдността на документите му. Освен годна шофьорска брошура, е нужно да сключите и Гражданска Отговорност (ГО), което можете да извършите и онлайн. Тя е нужна за всички коли, а срокът е една година. След като този интервал изтече, би трябвало да я подновите, плащайки дължимата сума на вноски или еднократно. Препоръчително е да се употребяват интернет калкулаторите, които ще генерират най-подходящите за вас предложения, от които да изберете онази, която най-вече ни устройва, написа avtora.com.

Задължителна ли е застраховката “Гражданска отговорност”
Това е документ, който е безусловно наложителен, а от всеки лидер се изисква да следи за неговата годност. Според последните промени в законодателството, всеки един автомобил, без значение дали е в придвижване, или стои паркиран пред жилищната постройка, би трябвало да има подписана Гражданска отговорност. След като колата има регистрация, то следва да има и лавица, чийто период не е изминал. Дори и да държите транспортното средство в гаража си и да не го карате, правилото е още веднъж в цялостна мощ.

Всеки лидер на МПС е наясно с това защо служи застраховката “Гражданска отговорност”. Тя е използвана, когато са налице имуществени и неимуществени вреди, зародили вследствие на ПТП. Ако не притежавате подобен документ, ще ви се наложи да платите сериозна сума пари за нанесените от вас вреди, както и да понесете други наказания от страна на управляващите, поради това, че не сте изрядни в документален проект.

Освен при катастрофи на пътя Гражданско отделение е годна и в случай че вследствие на техническа нередовност паркираният автомобил е “виновен” за отрицателните последици, застигнали останалите коли и водачи. Ето по тази причина е толкоз значимо да не пропускате да сключите Гражданска отговорност – в никакъв случай не знаете какво може да се случи по време на шофиране или в друга обстановка, в която вие сте отговорните (поради груба немарливост или момент невнимание).

Какво следва, в случай че не я извършите
Това е добър въпрос, на който е значимо да знаете отговора. Ако по някаква причина неглижирате сключването на Гражданска отговорност, бъдете подготвени да станете обект на наказания при една рутинна инспекция:

Глобата е 250 лв., а повторната 800 лв., в случай че не си набавите документа. Важи за физическите лица, като имуществените наказания са фрапантно по-големи – 2000 лв. и 4000 лв. съответно;
Добре е да знаете, че в случай че неизправността не е засечена от надзорен орган, а посредством техническо средство, санкцията се състои в електронен фиш;

Друга глоба за неявяване на Гражданско отделение е отнемането на свидетелството за регистрация на колата (малкия талон), а по-късно и слагането на обозначителен знак, че автомобилът е спрян от придвижване. Това е последна мярка, само че и много честа практика;

Може да ви бъде взета и шофьорската брошура – и в този случай сте съществено лимитирани в ръководството на вашия автомобил;

В случай че имате Гражданска отговорност, само че сте пропуснали да залепите стикера на предното стъкло, е допустимо да ви бъде наложена глоба в размер от 50 лв..

Не пропускайте да извършите наложителната застраховка на своята кола, с цел да не ви се постанова да плащате прескъпо за отсъствието на документа. Дори и да не разполагате с изискваната сума сега, можете да я разсрочите във времето.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР