За всички е ясно, че ще имаме проблеми с горивата

...
За всички е ясно, че ще имаме проблеми с горивата
Коментари Харесай

Между 1300 и 1600 лв. ДМС за 15 септември поискаха училищни директори от Пиринско

„ За всички е ясно, че ще имаме проблеми с горивата и отоплението. Газ и да има, ще е скъпа. Данните и плановете демонстрират, че разноските за въглища, дърва, течни горива скачат тройно ”, съобщи по време на работно заседание с шефовете на учебните заведения от Благоевградска област обстановката началникът на РУО Ивайло Златанов. В тази връзка той прикани шефовете да подхващат инициативи и действия както за финансовата обезпеченост, по този начин и за осъществяване на икономии, заяви struma.bg.

„ Разчитам на вас ”, сподели на шефовете Ив. Златанов и обърна внимание, че в РУО към този момент има постъпили заявки за погашение на спомагателни материални подтиквания /ДМС/ за 15 септември.

„ Прави ми усещане, че при някои сътрудници шефове поръчките са за четирицифрени суми. Това буди неразбиране в мен. Да, законосъобразно е, само че дали е оправдано за 15 септември да се изплащат по 1300-1600 лева? ”, попита началникът на РУО подчинените си.

По този мотив шефът на РУО съобщи, че е стопирал процеса. „ По-рано от 5 октомври няма да получите от нас по мое предписание какъвто и да е документ, който да дава картбланш за погашение суми на вас, респективно пък вие на учителите ”, безапелационен бе Ив. Златанов и предложи на шефовете да създадат спомагателна преценка на ДМС-тата, техния размер.

През годините в някои учебни заведения въпросните бонуси са били по 50 лева / или чисто 30 лева след удръжките/, в други са давали на учителите по 200-300 лева Затова и оповестените поръчки за по над 1000 лева, и то единствено за заплащането за 15 септември, шокираха мнозина от присъстващите на съвещанието и породиха редица мнения.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР