За всички е много ясно. Нямаме никакъв проблем с България,

...
За всички е много ясно. Нямаме никакъв проблем с България,
Коментари Харесай

Рама: Нямаме проблем с България, Северна Македония да приеме новото френско предложение

За всички е доста ясно. Нямаме никакъв проблем с България, никакви терзания от каквото и да е естество, с изключение на терзанието, основано от метода на България към Северна Македония и вземането от страна на България на Северна Македония и Албания за заложници в развой, който можеше да бъде доста по-цивилизован и европейски. Но това към този момент отмина. Това съобщи министър председателят на Албания Еди Рама пред публицисти след срещата на върха на НАТО в Мадрид.

Той прикани през днешния ден управляващите в Северна Македония да одобряват без съмнение новото френско предложение. Това е последното предложение, а също така отваря пътя за договаряния на Албания и на Северна Македония.

Рама описа за положените старания за реализиране на съглашение, което проправя пътя за формалното разкриване на договарянията.

„ През цялото време бях в контакт с френския президент Еманюел Макрон, който заслужава огромни благодарности и самопризнание, тъй като той персонално наблюдава този развой в продължение на 48 часа, даже след среднощ си разменихме известия “. добави албанският министър председател,

„ Според мен, новото предложение, което е и последно и това би трябвало да бъде добре разбрано в Северна Македония, е изцяло задоволително. Правителството, болшинството, Народното събрание би трябвало да го одобряват без съмнение. Обществеността в Северна Македония би трябвало да се усеща свободна, тъй като задънената улица е преодоляна и са отстранени някои нюанси, които направиха недопустимо предходното предложение “, сподели Рама.

Албанският министър председател осведоми, че е имал градивен диалог с президента на България Румен Радев.

„ За всички е доста ясно. Нямаме никакъв проблем с България, никакви терзания от каквото и да е естество, с изключение на терзанието, основано от метода на България към Северна Македония и вземането от страна на България на Северна Македония и Албания за заложници в развой, който можеше да бъде доста по-цивилизован и европейски. Но това към този момент отмина и с приключването на процеса на разискване на френското предложение от страна на Северна Македония няма какво да се добави, когато става въпрос за България. Пожелавам в бъдеще да не пресичаме пътища " България " под други форми, като израз на деформиране на духа на разширението “, сподели Рама.

Вчера албанският министър председател разгласи в обществените мрежи, че на Северна Македония се дава опция за категоричен достъп и отваря пътя за формалното начало на договарянията за участие на двете страни в Европейския съюз. „ Казвам на братята македонци и албанци в Северна Македония: Приемете! “, написа Рама в обществените мрежи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР