За всеки любител на пухкави мъркащи домашни любимци най-красива порода

...
За всеки любител на пухкави мъркащи домашни любимци най-красива порода
Коментари Харесай

Най-красивите породи котки

За всеки фен на пухкави мъркащи домашни любимци най-красива порода котки е тази на личната му котка. Това е разбираемо, домашният ни питомец е доста обичан и прелестен в очите на стопанина си, а също така хубостта се възприема субективно.

Все отново има и справедливи критерии за оценяване на хубостта при котките.

Критерии за оценка на хубостта на котката

Известно е, че хубостта на човешкото лице се дефинира съгласно пропорциите му. Съществуват измервания, които се вършат сред линиите на лицето, с цел да се дефинира неговата симетрия.

Може да се чака освен това състояние, че съществува и метод за справедлива и безпристрастна оценка на хубостта на котката. Това е златното сечение. За да се дефинира хубостта на породата, се мери дистанцията сред очите, ушите и други елементи на лицето и се ревизира до каква степен пропорциите са верни. Според тези измервания се подреждат и котешките породи по хубост.

Най-красивите породи котки

Според критериите за хубост 3 породи котки заемат първото място.

Манкс

Тази порода домашна котка произлиза от остров Ман. При нея съществува разновидност, с която опашката на животното е скъсена. Много представители на породата манкс имат дребни опашки, само че има и такива без опашка, което е присъща линия на породата, наред с издължените задни крайници и закръглената глава.

Руска синя котка

 Руска синя котка

Руската синя котка е късокосместа порода домашна котка с генезис от Русия, близо да Архангелск. В Англия е импортирана през 1860 година от моряци. По-късно придобива и името, с което е позната през днешния ден.

Норвежка горска котка

Тази порода е показана от полудългокосмести котки, които водят произхода си от опитомени диви котки, обитавали горите на Норвегия.

Сибирска котка

Тази порода, както подсказва и названието, произлиза от Сибир, Русия. Най-вероятно е кръстоска сред европейски породи и диви сибирски котки от горите. Тази порода се е появила по натурален метод и по тази причина се радва на положително здраве и пригодим темперамент.

 Сибирска котка

Сиамска котка

Сиамките са едни от първите разпознати като ориенталски котки. Не може да се дефинира точното място на произхода, само че не счита, че идват от югоизточна Азия. Смята се също, че са потомци на свещени котки от храмовете в Сиам.

Ангорска котка

Тази порода е известна и като турска ангорска котка и е една от най-древните естествени породи котки с генезис от централен Анадол. Породата е документирана още през ХVII век.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР