За Volvo Cars електрификацията е нещо повече от промяна в задвижването

...
За Volvo Cars електрификацията е нещо повече
от промяна в задвижването
Коментари Харесай

Концепцията Volvo Recharge е манифест за изцяло електрическото бъдеще на Volvo Cars

За Volvo Cars електрификацията е нещо повече от смяна в задвижването

За Volvo Cars електрификацията е нещо повече от смяна в задвижването. Представлява нова парадигма в дизайна на автомобила и концепцията Volvo Recharge е манифест за следващото потомство изцяло електрически Volvo коли.

Вярна на наследството на скандинавския дизайн, концепцията Recharge има в основата си мантрата „ по-малко, само че по-добре “. Например, премахвайки сложността на двигателя с вътрешно горене, дизайнерите успяха да трансформират пропорциите на автомобила, с цел да усилят вътрешното пространство, като същевременно подобриха аеродинамичната успеваемост. Резултатът е автомобил, който предлага наистина по-добри решения в поддръжка на устойчив фамилен живот.

Първото потомство електрически автомобили на Volvo споделя една основа с автомобили с мотор с вътрешно горене, което изисква баланс в пропорциите и пространството, с цел да може да побере както батерия, по този начин и мотора.

Следващото потомство на изцяло електрическите коли на Volvo - първият от които е електрическият наследник на Volvo XC90 - ще има плоски подове, както е показано в концепцията Recharge.

Като отстраниха мотора и го замениха с цялостен комплект акумулатори под плоския под, дизайнерите удължиха междуосието и размера на колелата на автомобила. Резултатът е по-къси надвеси, както и много повече вътрешно пространство, включително огромно пространство за съхранение сред предните седалки.

В концепцията Recharge тези усъвършенствания са накарали дизайнерите да пренасочат седалките, да усъвършенстват профила на покрива и да смъкват предния похлупак на автомобила, като в същото време запазват високата точка на видимост, обичана от шофьорите на коли като Volvo XC40, XC60 и XC90. Този метод основава повишение на ефективността в аеродинамиката в сравнение с типичния SUV, което подобрява пробега.

Този концептуален автомобил показва и нов дизайнерски език на Volvo. Продължавайки тематиката за „ по-малко, но по-добре “, всички ненужни детайли са премахнати, а това, което остава, е обработено с високо прецизно изпълнение.

Традиционната решетка е сменена с подобна на щит структура, подкрепена от нова интерпретация на дизайна на фаровете вид "чука на Тор " на Volvo Cars. Те включват най-новата чиста графика с активирана технология HD, която се отваря през нощта, с цел да разкрие основните светлини.

Характерните отвесни задни фарове се свързват със мощното дизайнерско наследство на марката, само че са преосмислени с набор от "крила ", които се уголемяват при по-високи скорости, с цел да подобрят допълнително аеродинамиката като цяло.

„ Нашата идея Recharge представлява манифест за напълно електрическото бъдеще на Volvo Cars, както и за нов тип автомобили “, сподели Робин Пейдж, ръководител на отдел дизайн. „ Той показва нови и съвременни пропорции, които вървят ръка за ръка с нараснала гъвкавост и демонстрират какво технологията може да даде във връзка с дизайна. “

Езикът на дизайна на Volvo също придобива нова форма в концепцията Recharge. Равният под обезпечава повече пространство и по-добро място за сядане за всички, които са в колата.
Големият 15-инчов сензорен екран е центърът на ново и подобрено потребителско преживяване за свързаната информационно-развлекателна система от следващото потомство на компанията. Проектирана да бъде разумна и интуитивна за потребление, технологията оказва помощ да се осигури умерено преживяване.

Най-новата информационно-развлекателна технология върви ръка за ръка с тези и други белези на скандинавския дизайн: изчистени линии и необятно потребление на устойчиви и естествени материали в купето.

„ С концепцията Recharge ние създаваме наистина скандинавско чувство за простор “, сподели Робин Пейдж. „ Интериорът интегрира най-новата ни технология за потребителски опит с красиви, устойчиви и естествени материали. Всяка част от интериора е като произведение на изкуството и би могла да стои самостоятелно като индивидуално обзавеждане в една стая. Използваме най-новите технологии, само че не поради тях самите. Ние постоянно се фокусираме върху ползите, които технологиите могат да донесат. “

И най-после, концепцията Recharge също така отразява упоритостите на Volvo Cars за безопасност през идващите години. Сензор LiDAR, основан от технологичната компания Luminar и сериозна част от проекта на Volvo Cars за идната технология за безопасно самостоятелно задвижване, е поставен в оптимално състояние на покрива за събиране на данни за околната среда към автомобила.

„ С концепцията Recharge ние продължаваме богатите корени на дизайнерското ДНК на Volvo по един актуален и пресен метод, докато се придвижваме към нашето изцяло електрическо бъдеще “, заключи Робин Пейдж. „ Тази идея представлява всичко, което имаме вяра, че клиентите очакват от напълно електрическото Volvo и ние сме разчувствани да възприемем тази философия в идващото поколение автомобили. “

*Източник: www.volvocars.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР