За Велико народно събрание е необходимо мнозинство, което е абсолютно

...
За Велико народно събрание е необходимо мнозинство, което е абсолютно
Коментари Харесай

Мнозинство за Велико народно събрание е абсолютно невъзможно без БСП и ДПС

За Велико национално заседание е належащо болшинство, което е безусловно невероятно без поддръжката на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, безапелационен е юристът по интернационално наказателно право Христо Христев.

„ Ако те поддържат позицията си, която е досега, това са единствено маневри в леген. Едно на вятъра упражнение, което цели да да отклони вниманието и да удължи времето до края на мандата в една по-комфортна обстановка, в която няма да се разисква по какъв начин са изхарчени едни избрани пари “, съобщи в ефира на bTV Христев. 

Той разяснява, че актуалната ни Конституция в общ проект подхожда на най-хубавите конституционни постижения, които можем да следим и в Европа. По думите му няма нужда за напълно нов документ. 

„ Аз не виждам по какъв начин ще бъде изработен този рестарт на системата. Някакво същинско основаване на страната в този план няма “, разяснява Христев.

По думите му множеството от препоръчаните промени не постановат свикването на Велико национално заседание, като се изключи намаляването броя на народните представители от 240 на 120. По това предложение Христев има подозрения – „ Колкото и жестоко да звучи, доста по-лесно е да купите 120 депутата в сравнение с 240 “, споделя той.

Относно разделянето на Висшия правосъден съвет на обособени колегии, Христев разяснява, че това не може да бъде магическо решение. За намаляването на мандата на основния прокурор, юристът е безапелационен, че това нищо няма да реализира.

„ Това, че ще намалите мандата на един човек с безспорна власт, не значи, че ще намалите неговата безспорна власт “, споделя Христев. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР