За вчерашния ден (22 юни, понеделник), в България всъщност има

...
За вчерашния ден (22 юни, понеделник), в България всъщност има
Коментари Харесай

Пак корекция: Няма бум на заразени медици с коронавирус за 24 часа - 6 са, не 21

За вчерашния ден (22 юни, понеделник), в България в действителност има по-малко публично открити инфектирани медици с ковид, в сравнение с беше в началото оповестено от Националната осведомителна система (coronavirus.bg). Това стана ясно от известие на здравното министерство (МЗ).
Съгласно данните от среднощ, имаше 79 случая, като 21 от тях бяха на медици! Огромният брой нови случаи след лекари накараха Actualno.com да потърси Министерство на здравеопазването, както и столичната РЗИ, с цел да бъдат конкретизирани следните елементи:
1. От кои области, градове са инфектираните 21 медицински служащи?
2. От кои медицински заведения?
3. Свързани ли са с към този момент засечени огнища на ковид в страната или са нови случаи? Били ли са контактни на други инфектирани?
В последна сметка Министерство на здравеопазването отговори по следния метод: " Шест са медицинските лица с потвърден COVID-19 през последното денонощие. Причината през днешния ден Националната осведомителна система да регистрира 21 случая на COVID-19 при медицински личен състав е, че през вчерашния ден, 22 юни, в системата е отразена специалността на регистрирани към този момент случаи за интервала 17-21 юни .
Корекциите на съответните статуси са осъществени от районните здравни инспекции. 15-те случая са на лекари, медицински сестри, санитари и различен болничен личен състав в областите: София-град, Софийска област, Кюстендил, Кърджали, Плевен, Добрич и Сливен.
И шестте медицински лица, при които COVID-19 е потвърден през последното денонощие (трима лекари и три медицински сестри от три лечебни заведения в София-град), са изолирани в домашни условия за 14 дни.
Обръщаме внимание, че само въпросните 6 случая на позитивен медицински личен състав са включени в общия брой новорегистрирани за миналите 24 часа – 79 . Останалите 15 случая са регистрирани в системата в дните, когато са открити ".
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 23 юни "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР