За възстановяването на сериозно пострадалата от пожар преди няколко дни

...
За възстановяването на сериозно пострадалата от пожар преди няколко дни
Коментари Харесай

Играта Assassin’s Creed може да послужи за възстановяването на Нотр Дам

За възобновяване на съществено потърпевшата от пожар преди няколко дни катедрала " Света Богородица " в Париж ще оказват помощ разработчици на компютърни игри, настояват мрежови източници, представени от PCworld.

``
реклама

За реставрацията на Нотр-Дам ще са нужни чертежи, точни проекти и висококачествени фотографии на средновековната постройка. Не е ясно, дали френските управляващи разполагат в всичко това. Помощ обаче може да се чака от непредвидена страна – гейм студиото Ubisoft, разработчик на поредицата от игри Assassin’s Creed.

Действието в излязлата през 2014 година Assassin’s Creed Unity се развива в Париж през XVII век и една от локациите в нея е точно емблематичната катедрала. Една от служителките на Ubisoft, Каролин Миус, е изучавала Нотр-Дам в продължение на две години за основаване на нейно оптимално тъкмо цифрово копие, което да бъде включено в играта.

Интересно е да се означи, че моделът катедралата, употребен в Assassin’s Creed Unity, въпреки всичко не е напълно тъкмо копие. Нотр-Дам е със предпазени права, заради което някои елементи в него са изменени. По думите на самата Миус измежду изменените неща е органът. Също по този начин срутилата се при пожара дървена кула в играта е каменна.

Налице са и други софтуерни разновидности за подкрепяне възобновяване на Парижката Света Богородица. Изкуствоведът Ендрю Телън, използвайли лазерно сканиране, е основал нейн обстоен цифров проект.

Припомняме, Нотр-Дам пострада от пожар на 15 април 2019 година Основната част от постройката не пострада съществено, само че част от витражите, кулата, покрива, както и редица нейни детайли бяха унищожени. Френските управляващи, в лицето на президента Емануел Макрон, дадоха обещание катедралата да бъде възобновена за пет години.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР