За възможна Трета световна война се готви Германия дори вероятността

...
За възможна Трета световна война се готви Германия дори вероятността
Коментари Харесай

Германия се готви за Третата световна: Отделя 100 милиарда евро за въоръжаване

За допустима Трета международна война се готви Германия даже вероятността сега да е дребна.

Ръководителят на немското министерство на защитата Борис Писториус означи нуждата от подсилване на Бундесвера, тъй че немската войска да е подготвена за бъдещи войни.

Той счита, че въоръжените сили на страната му би трябвало да станат " гръбнакът на възпирането и груповата защита в Европа ", оповестяват международните издания, съобщи Блиц.

Министърът счита, че сходна роля на Берлин се обуславя от водещото икономическо и демографско състояние на Германия, ситуирана в центъра на европейския континент.

Писториус осведоми още, че управляващите на страната са отделили 100 милиарда евро за основаване на войска, подготвена за бъдещи военни спорове.

По-рано някогашният немски дипломат в Полша Арндт Фрайтаг декор Лорингхофен предложи разполагането на немски елементи в тази страна на непрекъсната основа, с цел да се укрепи източният фланг на Северноатлантическия алианс.

В момента немските войски са основани в балтийските страни, а изтребителите на немските Военновъздушни сили са основани в Румъния.

Ден преди този момент Борис Писториус изрече съмнение, че Германия би трябвало да бъде готова за евентуален боен спор с Русия, даже в случай че вероятността от такава война сега е дребна. Министърът акцентира, че събитията в Украйна са го подтикнали към тази концепция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР