За Васил Терзиев кметското място в София е само трамплин

...
За Васил Терзиев кметското място в София е само трамплин
Коментари Харесай

Румен Христов: За Терзиев София е само трамплин, очаквам дори да има нова партия около него

За Васил Терзиев кметското място в София е единствено трамплин за по-висок пост, най-вероятно даже ще има нова политическа групировка към него. Такава позиция изради пред Българска национална телевизия водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

„ Държавна сигурност има цялата икономическа власт, към този момент желае и политическата власт “, разяснява той.

" Великото Народно заседание, което избра конституцията с болшинството на Българска социалистическа партия дефакто постави основите на превръщането на тяхната политическа власт в икономическа. Те овладяха всички стопански лостове и в този момент се гледа към политическата власт. При вероятно стичане на събитията и нови парламентарни избори мисля, че Васил Терзиев ще се впусне в борбата даже с нова политическа групировка към него, тъй като Политическа партия и Демократична България са леко компроментирани от позиция на огромните заклинания, които имаха във връзка с ГЕРБ и Движение за права и свободи. " - предвижда Христов, катодопълни, че обединенията, които издигат Терзиев – Политическа партия и Демократична България, са също артикул на задкулисието, както е той.
„ Знаем чии наследници са, чии лица са “, сподели още политикът.

По думите му, когато една формула не проработи, задкулисието търси различен вид, по тази причина политическите сили, които в този момент подкрепат Терзиев, ще бъдат сменени от нова партия.

„ Затова беше извадена тази кандидатура, която сподели – питайте ме за всички, само че не за първия милион “, означи водачът на Съюз на демократичните сили.

Той разяснява, че колицията ГЕРБ/СДС поддържа ръководството на ПП/ДБ в името на огромните цели, каквито са приемането ни в Шенген и еврозоната, откъсването от Русия и противодействието против тези, които желаят още веднъж да сме обвързани с евразийския модел.

Политикът изрази вяра, че откакто преминат изборите в Австрия и Нидерландия страната ни ще бъде призната в Шенген.

Румен Христов разяснява и оставката на Атанас Атанасов като ръководител на парламентарната комисия за спецслужбите, която той изясни с отхвърли на ГЕРБ/СДС да поддържат сливането на гражданското и военното разузнаване.

Христов подсети, че тематиката за сливането им се разяснява още от ръководството на Съюз на демократичните сили. Той обаче изрази подозрение дали подобаващият миг за такова преструктуриране е в този момент, когато в Украйна се води война, засягаща и България. Неговата оценка за службите също не е висока – те излъчваха подвеждащи сигнали, че в Украйна няма да има война.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР